Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Sport NOVA LICA Podijeli

Željko Šančić novi čelni čovjek Karlovačke športske zajednice, Karin prigovorio na sastav Upravnog odbora

U novi Upravni odbor izabrani su Đuro Batinić, Zoran Cicvara, Krešimir Fajdić, Želimir Feitl, Sanja Oroši Ninković, Dražen Perković, Josip Ribar i Alen Vrbanić.

KARLOVAC – Željko Šančić jednoglasno je danas na izbornoj skupštini Karlovačke športske zajednice izabran za njenog novog čelnog čovjeka, a u Upravnom odboru u novom mandatu uz njega će sjediti Đuro Batinić, Zoran Cicvara, Krešimir Fajdić, dosadašnji predsjednik Želimir Feitl, Sanja Oroši Ninković, Dražen Perković, Josip Ribar i Alen Vrbanić.

Želimir Feitl odradio je dva mandata i nije se ponovo kandidirao, a Šančić je danas bio jedini kandidat za čelno mjesto krovne karlovačke sportske organizacije za mandatno razdoblje od 2020. do 2024. godine. Uoči samog izbora u kratkim je crtama skupštinarima iznio svoj program, u kojem je naglasio da je potrebno povećati sredstva za sport te ta sredstva pravilno rasporediti. Podsjetio je da je u izradi nova Strategija razvoja karlovačkog sporta, koja bi trebala biti gotova ujesen, te da KŠZ mora timskim radom dati značajan doprinos da ona bude najvažnija podloga za daljnje postupanje. Istaknuo je i da sponzori koji ulažu u sport moraju biti prepoznati i stimulirani od države te da ih, zbog cjelokupne situacije, očekuje težak završetak godine.

Karin: Nema predstavnika atletike, veslanja, košarke, tenisa, bejzbola…

Šančić je u tajnom glasovanju dobio svih 24 glasa skupštinara, no takvu podršku nisu dobili članovi novog Upravnog odbora predloženi od njegove strane. Nakon što je pročitao imena Đure Batinića, Zorana Cicvare, Krešimira Fajdića, Želimira Feitla, Sanje Oroši Ninković, Dražena Perkovića, Josipa Ribara i Alena Vrbanića, za riječ se javio Kruno Karin iz Baseball kluba Olimpija i kazao da bi sastav Upravnog odbora trebao odražavati stanje u karlovačkom sportu.

– Samo su trojica članova UO-a iz prioritetnih klubova, trojica su, ako se ne varam, iz borilačkih sportova, a dvoje iz sportova koji nisu natjecateljski. Nema predstavnika atletike, veslanja, košarke, tenisa, bejzbola… Bojim se da to neće dobro završiti – kazao je Karin.

Šančić mu je na to odgovorio da vjeruje u ovaj sastav pa se prišlo tajnom glasovanju i za članove Upravnom odbora. Samo je Batinić dobio povjerenje svih 24 skupštinara, Feitl i Oroši Ninković njih 22, Cicvara, Perković i Ribar po 21 glas, a Fajdić i Vrbanić po 20 glasova.

Nadzorni odbor vrlo je sličan onome iz prošlog mandata – u njemu su ponovo Željko Capan, Vlado Cindrić, Mile Žaja i Iva Zlatić, a novi član je Ivan Janković. Marijeta Ćelić jednoglasno je izabrana za predstavnicu KŠZ-a u Odboru za lokalne sportske zajednice u skupštini Hrvatskog olimpijskog odbora, a u narednom mandatu u skupštini Zajednice športova Karlovačke županije krovnu karlovačku sportsku organizaciju predstavljat će Đuro Batinić, Marina Capan, Miloš Đanković, Želimir Feitl, Ivona Škalamera, Slavica Žeger, Dražen Keča, Renata Novosel, Ivan Janković i Ferdinand Kovačić.

Šančić: Stupit ću u kontakt s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i zatražiti odgovore

Odmah po završetku izborne skupštine novog smo predsjednika priupitali kako će KŠZ pokušati riješiti problem za kojeg smo doznali danas. Naime, kako smo neslužbeno čuli, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je naputak da od ponedjeljka, 7. rujna, školske dvorane više neće biti na raspolaganju klubovima za treniranje, a kako bi se izbjegao prodor koronavirusa u školske ustanove.

– Moram priznati da do mene nije stigla službena odluka koja bi posvjedočila da je to zaista tako. A kao i sportska javnost, i ja sam iznenađen jednom takvom odlukom i bilo bi žalosno kada bi vrata školskih sportskih dvorana bila zatvorena za sport. U tijeku današnjeg dana, a najkasnije sutra, nastojat ću stupiti u kontakt s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, ali isto tako i s našim  Tomislavom Družakom, koji je državni tajnik u ministarstvu, i probati dobiti odgovore na ta pitanja, odnosno poslati apel s terena, a vjerujem da mi u Karlovcu nismo jedini koji ćemo ukazivati na taj problem, da se ta odluka ili korigira ili svede u okvire da postoji ipak određena mogućnost da se odvija i tjelesno-zdravstvena kultura, ali da imaju pristup i određeni sportovi koji nemaju drugih borilišta – odgovorio je Šančić.

Pročitajte i ovo

SPORTSKI VIKEND

Odgođena gostovanja Aquaestila na Krku i u Crikvenici, kuglačice Ogulina dočekuju Podravku, odbojkašice Karlovca ugošćuju Sinj