Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac SLIJEŽE SE Podijeli

Zid na Drežniku bit će saniran do sredine svibnja

Kupa se povlači u korito i ispire materijal

U tijeku su radovi na sanaciji zida u Drežniku.

Zid su izgradile Hrvatske vode prije 24 godine, one ga i održavaju i njime gospodare, no tlo uz i oko zida se sliježe.

Razlog je  ispiranje materijala tla pri povlačenju vode u korito Kupe uslijed čega je došlo do značajnijih strukturnih promjena na dionici zida dužine 33 metra.
Prema informacijama iz Hrvatskih voda, nakon izrađene projektne dokumentacije sanacije zida i provedenog natječaja za odabir izvođača od strane Hrvatskih voda, u prosincu je izveden prvi dio planiranih radova, a to su radovi na dreniranju predmetne lokacije u cilju hidrauličke stabilnosti temeljnog tla i provođenja procjednih voda u Kupu po prolasku vodnog vala.

Za potrebe izvođenja navedenih radova izvođač Vodoprivreda Karlovac d.d. dopremila je građevinsku mehanizaciju koja je do lokacije izvođenja radova prolazila servisnim putem uz obrambeni zid što je trenutno jedini mogući put teškoj mehanizaciji do gradilišta.

Rok za izvođenje radova je 15. svibnja ove godine. Nastavak i dovršetak potrebnih radova na sanaciji navedene lokacije ovisi o poboljšanju vremenskih uvjeta i o povoljnim hidrološkim uvjetima na slivu rijeke Kupe. Nakon dovršetka svih planiranih radova izvršit će se sanacija puta za potrebe održavanja vodnih građevina kojim upravljaju Hrvatske vode.

Pročitajte i ovo

LISAC U AKVATICI

Za vikend zanimljivo u Aquatici: Radionice za klince te eko pub kviz