Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija AKTUALNO Podijeli

Zida biti neće, sa mnom nitko o tome nije razgovarao. Nepotreban je i protuzakonit

Karlovački župan kaže da nitko s njim nije nikad o zidu ni govorio

Grad Karlovac nikada nije zaprimio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za zid, a sa mnom nikada nitko nije razgovarao o zidu.

Rekao je župan Damir Jelić (HDZ) na današnjem aktualcu Županijske skupštine odgovarajući o ovoj vrućoj karlovačkoj temi vijećnicima SDP-a i Živog zida.

– Nikada Grad nije zaprimio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za zid, kazao je Jelić i dodao da je zid nepotreban.

-Grad i Županija imaju jasne stavove, gradnja zida je zabranjena generalnim urbanističkim planom. Očitovali smo se i kao HDZ, ne samo da je to protuzakonito nego je i nepotrebno, nastavio je Jelić. Zato su na Korani moguća samo dva rješenja, oba bez zida.

– Ili na Korani izgradi izgraditi nastavak tzv. diletacija B i koji će biti vjerna replika hotela, a drugi put je da se kroz urbanistički natječaj odabere najbolji rad i izgradi potpuno novi hotel. Što god bilo, svi stručnjaci ili 99 posto njih, tvrde da zida neće biti.

Jelić kaže da o zidu ne zna ništa. – Obećao sam proaktivnost prema investitorima, u domeni hotela. Niti sam spomenuo zid ikada, niti pomišljao, niti je itko ikada sa mnom komunicirao vezano uz zid, završio je Jelić javnu ispovjed.

Pročitajte i ovo

SURADNJA

Turbina promjena počela s novim programom “Mladi za mlade 2”