Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Istraživači su koristili podatke iz 'Europske ankete o kvaliteti života' za utvrđivanje postojanja veze između ptica i sreće kod više od 26.000 odraslih osoba iz 26 europskih zemalja. Pjev ptica utječe na sreću ljudi isto koliko i povišica na poslu Dario Špikić je dijete Dinama gdje je proveo čak 11 godina, a odakle je 2018. godine iznenađujuće prešao u Hajduk. U Splitu nije dobio priliku, pa se razigrao u Gorici i sada ga Dinamo želi vratiti... Dinamo dovodi i Darija Špikića, a Marin ne ide više na posudbu! Autoritete je uvijek volio podbadati i preispitivati, a satira mu je dio svakodnevice. Kantautor zaključuje kako srećom više nismo u komunizmu, a od maskica s političarima možda nikne i novi biznis Šajeta: 'Moj pogled i Franjin osmijeh su formula za distancu' Vaterpolisti zagrebačke Mladosti osvojili su Hrvatski kup pobjedom u finalu u Rijeci nad dubrovačkim Jug AO s 15-13 (4-3, 3-6, 3-2, 5-2). Dubrovčani su bolje započeli utakmicu, drugu četvrtinu su dobili s 6-3, a u zadnju ušli s golom prednosti. No, Mladost je u zadnjoj četvrtini napravila veliki preokret, zabili su pet, a primili dva gola, što im je bilo dovoljno za trofej. Na 55 sekundi prije kraja Konstantin Harkov je postigao gol vrijedan trofeja za 15-13, a Rus je sa čak sedam golova bio prvo ime dvoboja. Uz Harkova, Lovre Miloš je postigao četiri gola, a vratar Jerko Jurlina imao 10 obrana, dok je kod Juga prednjačio Loren Fatović s tri gola. Mladosti je ovo deseti naslov u Kupu u 20. finalu, dok je Jug ostao na 14 naslova iz 25 finala. Rus donio Mladosti deseti kup! U finalu pao vječiti rival Jug

Županija AKTUALNO Podijeli

Zida biti neće, sa mnom nitko o tome nije razgovarao. Nepotreban je i protuzakonit

Karlovački župan kaže da nitko s njim nije nikad o zidu ni govorio

Grad Karlovac nikada nije zaprimio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za zid, a sa mnom nikada nitko nije razgovarao o zidu.

Rekao je župan Damir Jelić (HDZ) na današnjem aktualcu Županijske skupštine odgovarajući o ovoj vrućoj karlovačkoj temi vijećnicima SDP-a i Živog zida.

– Nikada Grad nije zaprimio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za zid, kazao je Jelić i dodao da je zid nepotreban.

-Grad i Županija imaju jasne stavove, gradnja zida je zabranjena generalnim urbanističkim planom. Očitovali smo se i kao HDZ, ne samo da je to protuzakonito nego je i nepotrebno, nastavio je Jelić. Zato su na Korani moguća samo dva rješenja, oba bez zida.

– Ili na Korani izgradi izgraditi nastavak tzv. diletacija B i koji će biti vjerna replika hotela, a drugi put je da se kroz urbanistički natječaj odabere najbolji rad i izgradi potpuno novi hotel. Što god bilo, svi stručnjaci ili 99 posto njih, tvrde da zida neće biti.

Jelić kaže da o zidu ne zna ništa. – Obećao sam proaktivnost prema investitorima, u domeni hotela. Niti sam spomenuo zid ikada, niti pomišljao, niti je itko ikada sa mnom komunicirao vezano uz zid, završio je Jelić javnu ispovjed.

Pročitajte i ovo

DONACIJA

Novi pulsni oksimetri i monitor od danas na covid odjelu karlovačke bolnice