Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Život SAMO OPREZNO Podijeli

Zimski uvjeti u Lici i Gorskom kotaru, ograničenja i zabrane za kamione i vozila bez zimske opreme

U ostatku zemlje kolnici su mokri zbog obilne kiše

Slab snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici zbog čega se cestama na tim područjima ne može bez zimske opreme.

Promet je zabranjen kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom i vozilima bez zimske opreme na DC3 Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Rijeka, na DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak te ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Vrbovskog i Čabra.

Zabrane su takođe i u  Lici na D1 od Vaganca prema Udbini i ostalim cestama južnije od Slunja.

Vjetar i snijeg na autocestama

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a zbog zimskih uvjeta na dionici između čvorova Kikovica i Bosiljevo promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom te vozila bez propisane zimske opreme.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika, na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za I. skupinu vozila, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Kiša i mokri kolnici, a ponegdje i veća količina vode na kolniku, usporavaju promet u Istri, Lici, Dalmaciji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji.

Pročitajte i ovo

NEMA VODE

Dio Draganića bez vode zbog kvara