Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Županija EUROPSKI IZBORI Podijeli

Živi zid u Karlovcu s biračima uz batat o migrantskoj krizi

“Sve je jača, a o njoj svi šute. Za rješenje ćemo se boriti s govornice EP-a”

Članovi Živog zida predvođeni Ivanom Viliborom Sinčićem, Ivanom Pernarom i nositeljem liste za europske izbore Tihomirom Lukanićem predstavili su Karlovčanima manifest Živog zida za Europski parlament dijeleći im sadnice batata na tržnici.

Jedna od točaka njihovog programa je migrantska kriza i problem ilegalnih migracija. Zbog velikog broja ilegalnih migranata koji prolaze Hrvatskom, ali i materijalne štete koju nanose građanima na tom putu, Lukanić kaže kako “naše državne granice očito nisu dovoljno dobro branjene”.

– U medijima se u posljednje vrijeme o tome ne govori. Mi imamo dojave s terena da konstantno pod okriljem noći, u manjim skupinama, mimo kamera i pažnje javnosti, prolazi dosta velik broj migranata. Slovenska policija prijavljuje da ih na dnevnoj razini dočekuju i nekoliko stotina. Svi oni moraju proći kroz Republiku Hrvatsku.

Hrvatska, dodao je, ne može postati hot spot – privremeno utočište za ilegalne migracije. Za rješenje problema, kaže, Živi zid će se boriti s govornice Europskog parlamenta.

 -Postavlja se pitanje sigurnosti naših građana i njihove imovine.  Naše državne granice očito do sada nisu dovoljno branjene. Imamo veliku količinu ilegalnih migracija koje policija očito želi zataškati. Pred turističku sezonu se ne želi slati poruka potencijalnim turistima. Hrvatska trenutna vlast ne zna se nositi s migrantskom krizom…

-Institucionalno ćemo se boriti da se zaustavi da se zaustavi migrantski val, da se utječe na izvor problema – zemlje iz kojih migranti potječu. Iz pozicije dva, tri zastupnika ne možemo puno, ali Živi zid nije sam. Živi zid ima platformu stranaka na nivou Europe koja ima snagu koja ima snagu i imat će još veću. Ne zaboravite da će euroskeptične snage ili kako ih se popularno naziva populističkim snagama, zauzimati više nego ikada veliki dio Europskog parlametna. S te strane ćemo sigurno znati zaštiti interese Hrvatske i Europe kao kontinenta, naglasio je Lukanić.

Živi zid u ovaj ciklus izbor za Europski parlament ide samostalno na području Hrvatske, ali na nivou cijele Europe u suradnji je sa srodnim strankama i platformama. Jedna od njih je stranka “Pet zvjezdica” (Cinque stelle) iz Italije koja je također rubna zemlja i na velikom udaru ilegalnih migracija.

Ovisno o izlaznosti očekuju i rezultat europskih izbora. U slučaju dobre izlaznosti vjeruju u više mandata, ali s brojkama ne spekuliraju.

Pročitajte i ovo

KORONA VRIJEME

Četiri novooboljele osobe u Karlovačkoj županiji – 1 u Dugoj Resi, 3 u Ogulinu