Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Županija NAJBOLJI Podijeli

Zlatna kuna Heinekenu, Infinumu i Drvoni za najbolje poslovanje u 2017.

Plaće radnika im se u prosjeku kreću između 7 tisuća i 12.500 kuna

Heineken Hrvatska, Infinum i Drvona dobitnici su plakete Zlatna kuna Županijske gospodarske komore za najbolje poslovne rezultate u 2017. godini.

Prema 21 kriteriju oni su bili najbolji među 200 tvrtki koje su ušle u ocjenjivanje.

– Imamo niz malih poduzeća koja jako dobro posluju, nabolja ove godine je bila Drvona tvrtka za preradu i trgovinu drvom. U srednjoj kategoriji je pobijedio Infinum, informatička tvrtka u hrvatskim okvirima vrlo respektabilna. Najbolju ilustraciju mogu dati o čemu se radi da su prosječno prošle godine imali 80 zaposlenih, a sada imaju već 160 inženjera, softveraša, stručnjaka i jako se dobro razvijaju. Od velikih kompanija najbolja je ove godine Heineken Hrvatska, kaže predsjednik Županijske gospodarske komore.

Uz sjajnu tekuću likvidnost, dobit po zaposlenom, broju zaposlenih, prihodima… svakako najzanimljiviji je podatak o prosječnim plaćama tri nagrađene tvrke.

– Prosječne plaće u najboljim firmama se kreću od 7 tisuća i nešto kuna do 12,5 tisuća, ovisno o kompaniji.

Svi podaci koji su analizirani pokazuju da gospodarstvo u Karlovačkoj županiji doživljava oporavak kao uostalom i u cijeloj Hrvatskoj. Najveći udio među tvrtkama i dalje imaju one vezane uz industriju.

Na pitanje o najavama nove ekonomske krize 2020. Kuzman je samo kratko odgovorio: Najznačajniji član najuglednijih hrvatskih ekonkomista i predsjednik Društva ekonomista je jednom rekao da “ekonomisti do sada još ništa nisu pogodili”.

Pročitajte i ovo

REAKCIJA MINISTRICE DIVJAK

“Situacija s učenicima u OŠ “Draganići” mogla se prevenirati”