Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

ŽNK 4 rijeke započeo s provođenjem projekta Girl’s Football Fun Factory za djevojčice od 8 do 15 godina

Kroz spomenuti projekt djevojčicama se omogućuje aktivno provođenje slobodnog vremena tijekom ljetnih praznika i pokazuje nogomet na zanimljiv i zabavan način.

Ženski nogometni klub 4 rijeke u petak je započeo s provođenjem projekta Girl’s Football Fun Factory, namijenjenom djevojčicama od 8 do 15 godina, a kojem je cilj stvoriti uvjete za aktivno provođenje slobodnog vremena djece i mladih te potaknuti razvoj zdravih stilova života.

Kroz spomenuti projekt djevojčicama se omogućuje aktivno provođenje slobodnog vremena tijekom ljetnih praznika i pokazuje nogomet na zanimljiv i zabavan način. Aktivnosti projekta temelje se na priručniku ‘Open Football schools’, programu koji je inspiriran danskim sportskim modelom i kojeg karakteriziraju volonterstvo, roditeljska suradnja i osnovni principi pojma ‘Sport za sve’. Aktivnosti se oslanjaju na razvoj tima, solidarnosti, provode se metodama neformalnog učenja te su prilagođene uzrastu djevojčica. Djeci se nogomet pokazuje na način sukladan njihovoj dobi – kroz igre, vježbe, zabavne činjenice i neformalni način bavljenja sportom poput edukativne primjene lopte odnosno nogometa kroz druge sportove – kako bi izgledao nogomet da se igra po pravilima odbojke, košarke ili nekog drugog sporta kod djece potiče kreativnost u osmišljavanju nepostojećih sportova.

Druženja se održavaju dva puta tjedno, utorkom i petkom od 19:30 sati na pomoćnom igralištu Čavlekovog stadiona, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na 099 366-2476 ili osobnim dolaskom na teren u navedenim terminima. Projekt sufinancira tvrtka Zelenilo, a više informacija možete pronaći na https://www.facebook.com/znk4rijeke/.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Matija Furač podnio ostavku na mjesto predsjednika Karlovca 1919