Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac IZ ZORIN DOMA Podijeli

Zorin dom niže nagrade, nadaju se i onoj naprestižnijoj – Nagradi hrvatskog glumišta

Lutke, tekstovi, predstave i glumci Gradskog kazališta Zorin dom imaju sjajne rezultate

Nagradu za nagradom niže karlovačko Gradsko kazalište Zorin dom. One su dokaz da rade dobro pa već planiraju nove predstave, gostovanja, ali utrku za novim priznanjima.

Na današnjoj pressici podsjetili su da je predstava Na tragu već drugi put dobila nagradu za lutke riba, ovoga puta u Subotici. Izradio ih je Mladen Bolfek na svom prvom angažmanu za Zorin dom.

-Radio sam lutke prvi put u životu, radio sam ih 10 i ovo je već druga nagrada. Prvi mačići se u vodu bacaju očito ne leži u ovom slučaju. Hvala još jednom ekipi Zorin doma, imali su petlje angažirati me, rekao je Bolfek.

Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu u Banja Luci osvojio je Andro Damiš za ulogu u predstavi Korak po korak.

-Jako mi je drago. Predstava je nastala ukratom periodu i iz jedne lijepe glumačke igre koja je za poželjeti glumcima i ta igra je očito urodila plodom. Sad će 11.12. ta predstava imati i 50. izvedbu. Pozivamo vas sve tada u Zorin dom, rekao je Damiš.

Civarić za 4 teksta osvojila 6 nagrada

Ne samo sjajna glumica, Petra Cicvarić se pokazala i izvrsnom autoricom tekstova. Ovoga puta nagrada, i to šesta po redu, stigla je za tekst predstave Doktor Sveljačić na Assiteju u Čakovcu.

-Ostavljam se glume, bacam se na pisanje tekstova, očito, našalila se Cicvarić i dodala kako se radi o predstavi u režiji Peđe Gvozdića u Sisku. -Iznimno mi je drago da je i taj tekst priznat i dobio nagradu.

“Grane smo na vjetru” i “Stanko i Oliver” nominirani za najprestižniju glumačku nagradu u RH

Predstava “Grane su na vjetru” koja je neki dan igrana i na Marulićevim danima u Splitu, nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta.

-“Grane su na vjetru” 2. studenog igramo u Zorin domu. Dođite u što većem broju jer stiže nam i komisija za Nagradu hrvatskog glumišta, pozvao je Peđa Gvozdić.

Za ovu nagradu, ali u kategoriji predstava za djecu i mlade nominirana je i predstava “Stanko i Oliver”. U kategoriji mladih glumaca do 27 godina iz Zorin doma su nominirani Andro Damiš i Lovorka Trdin.

Pročitajte i ovo

OD 17. DO 31.12.

Domaće glazbene snage, ali i Neno Belan, Dino Dvornik Tribute Band na Adventu u Karlovcu