Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija S LOGORIŠTA U ZVIJEZDU Podijeli

ŽUC će seliti iz zgrade stare 8 godina na Logorištu u Zvijezdu: Derutna zgrada treba obnovu, a onda u nju stiže i još stanara

Novi ravnatelj Darko Bebić kaže da je odluka donijeta ranije, a jedan od razloga je i revitalizacija Zvijezde

Ako je suditi po onome što se čulo na zadnjoj sjednici županijske skupštine, Županijska uprava za ceste mogla bi preseliti svoje sjedište u karlovačku Zvijezdu, na adresu Šimunićeva 7. Kada bi to bilo, nije poznato, no prije toga prodali bi suvlasništvo u zgradi na Logorištu.

Sada derutna zgradi u karlovačkoj Zvijedi  koja je u suvlasništvu Karlovačke županije i Republike Hrvatske, ima 338 m2 površine i postala bi sjedište ŽUC-a, a trebala bi tu biti i Javna ustanova Natura Viva te Turistička zajednica Karlovačke županije. Prije preseljenja zgradu bi trebalo obnoviti, po uzoru na projekt kojeg je radio HDZ sa svojom “Plavom kućom” u istom kvartu.

Preseljenje ne bi čudilo kad Županijska uprava za ceste ne bi trenutno bila u zgradi na Logorištu koja je stara 8 godina i izgleda moderno i atraktivno. Investitor gradnje koja je dovršena 2012. godine bile su Ceste Karlovac, a ŽUC je za kupovinu suvlasničkog dijela izdvojio 2,3 milijuna kuna. 

Zašto seliti s Logorišta u Zvijezdu bilo je i pitanje na županijskoj skupštini kojeg je postavio Dubravko Golubić iz Možemo. Nije mu to logičan taj izbor, odnosno pita se zašto uređenje derutne zgrade u Zvijezdi.

Ravnatelj Bebić: Odluka je donijeta prije mog mandata

Ako je suditi po odgovorima ravnatelja ŽUC-a Darka Bebića na toj istoj sjednici, ali i odgovorima na naša dodatna pitanja, odluka o preseljenju nije njegova, već ju je on naslijedio, odnosno donijeta je ranije.

-Odluka je  donijeta prije mog stupanja na dužnost, rekao je na skupštini Bebić i pretpostavio da je ovim projektom cilj revitalizacija Zvijezde, ali i veća efikasnosti djelatnika koji dnevno obilaze sud, Finu, Županiju i slično. Iz ŽUC-a kažu kako je na kolegiju bivšeg župana Jelića predloženo objedinjavanje županijskih odjela i ustanova na što manje lokacija u Karlovcu zbog veće efikasnosti i racionalnosti, pa je tako predloženo i preseljenje ŽUC-a u Šimunićevu. Tako bi se “ubile dvije muhe” – efikasnost i racionalnost te obnova Zvijezde.

A kako nam odgovaraju u ŽUC-u, planiraju prodati svoj suvlasnički dio u zgradi na Logorištu te je u projekciji plana za 2024. godinu planiran upravo taj prihod od prodaje. Logički, u tom periodu trebalo bi biti i preseljenje u Zvijezdu, no zasad je to daleka budućnost.
Kako kažu, uz želju za obnovom zgrade i oživotvorenjem prostora, vjeruju da će  se i time postići pomaci u revitalizaciji Zvijezde. Ono što im također govori u prilog preseljenja jest i podatak da 70% djelatnika ŽUC-a ima prebivalište u Karlovcu, a u Karlovcu su i sve institucije i ustanove s kojima poslovno surađuju.

 

Pročitajte i ovo

FUTSAL

Karlovčanke u odlučujućem dvoboju poražene od ‘čiksica’ i ostale bez plasmana u doigravanje