Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Život VELIKI JUBILEJ Podijeli

Župa u Novigradu slavi tisuću godina: Svake subote duhovne obnove, prva 2. lipnja uz “Nanovo rođene”

Svjedočanstva vjere, koncerti duhovne glazbe i niz događaja obilježit će svaku subotu

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije ove godine slavi veliki tisuću godina od prvog spomena. Središnja proslava bit će u kolovozu, no već ove subote župa počinje s pripremama pod nazivom “Hod s Marijom ususret jubileju”.

Riječ je o duhovnim obnovima koje će se odvijati svake subote, a prva počinje 2. lipnja i trajat će sve do proslave jubileja u kolovozu. Uz misna slavlja i klanjanje pred Presvetim program će biti prožet svjedočanstvima vjere, duhovnim koncertima i pobožnostima uz niz gostiju iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva.

Prva subota rezervirana je tako od 19 sati u župnoj crkvi za misu i klanjanje koje će predvoditi župnik iz zagrebačkog Botinca vlč. Ivica Berdik, a sudjeluje i karizmatska molitvena zajednica Nanovo rođeni. Oni će animirati pjevanje na misnom slavlju, potom svjedočiti svoju vjeru, a onda i održati koncert duhovne glazbe. Predvodi ih Matija Ricov, a riječ je o mladim ljudima koji su kroz svoj život doživjeli susret sa živim Bogom i svoju vjeru prenose dalje. U Novigradu će tako s vjernicima podijeliti svoja iskustva vjere i tako doprinijeti početku proslave velikog jubileja.

U novigradsku župu sljedećih će subota dolaziti brojni gosti, a mise će predvoditi i dr. fra Smiljan Kožul, vlč. Ivica Tolla, te mnogi drugi.

Pročitajte i ovo

PISANJE U KARANTENI

Književne natječaje u Karlovcu i Ozlju autori “zatrpali” kratkim pričama