Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  4C° Karlovac

 • weather-image

  4C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Županija NEMA SUKOBA INTERESA Podijeli

Župan Jelić nije u sukobu interesa zbog putovanja na Buško jezero i u Međugorje, a ni zbog knjige “10 zapovijedi”

Povjerenstvo nije utvrdilo da se troškove putovanja ili izdavanja knjige Jeliću i dužnosnicima plaćalo iz gradskog ili županijskog proračuna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće pokretati postupak protiv karlovačkog župana Damira Jelića zbog odlazaka na Buško jezero i u Međugorje, ali niti zbog izdavanja knjige “10 zapovijedi”  jer nije utvrdilo povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

U obrazloženju Povjerenstva na osam stranica se detaljno opisuje sadržaj neanonimne prijave koja je stigla protiv Jelića, ali i pojašnjava zašto postupak neće biti pokrenut.

Ukratko, za grupna putovanja u Bosnu i Hercegovinu na seminar u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru u siječnju 2018.g. te za hodočašće u Međugorje u studenome 2018.g. nije utvrđeno da je trošak tih putovanja bio podmiren iz proračuna županije niti je utvrđeno da je Jelić primio nedopušten dar u vidu podmirenja troškova putovanja.

Vezano pak za izdavanje knjige „10 zapovijedi“, kojoj je Jelić autor,  nije utvrđeno da je primio nedopušten dar tj. da mu je netko platio tiskanje i izdavanje knjige. Također je utvrđeno da Jelić od prodaje te knjige ne ostvaruje materijalnu korist i da nije utjecao na tijelo javne vlasti u kojem je obnašao i u kojem obnaša dužnost da nabavljaju navedenu knjigu.

Pročitajte i ovo

PREVENCIJA

Stiglo još 690 doza cjepiva za zdravstvene djelatnike. Masovno cijepljenje u veljači