Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Županija DA NE ZJAPI PRAZNO Podijeli

Županija će odustati od sportske dvorane kod škole u Jarčem Polju ako roditelji nastave djecu upisivati u Dugu Resu

Dvorana je već u fazi izrade potrebne dokumentacije

Sportska dvorana kod područne škole u Jarčem Polju jedan je od značajnijih projekata koje županija planira u Općini Netretić, ali mogao bi doći u pitanje ako se broj djece u toj školi nastavi smanjivati.

Odluka da se dvorana gradi uz područnu školu donesena je zato što je broj od sedamdesetak učenika veći nego li ih je u matičnoj školi u Netretiću.

Pojasnio je nakon današnjeg kolegija u Netretiću župan Damir Jelić, međutim jasno je rekao i da će se od projekta dvorane u Jarčem Polju odustati ukoliko roditelji nastave svoju djecu upisivati u dugorešku školu.

-Ako se taj trend nastavi Karlovačka županija će odustati od tog projekta. Dakle, stvar je vrlo jednostavna, mi mjerimo i ne može se ništa sakriti. Točno se zna koliko se djece rodilo, koliko ih ide u koji razred i gdje dolazi do doljeva. Moramo biti racionalni, ne možemo novac ljudi ulagati tamo gdje trend djece pada, a ne bi trebao. Ja poziva roditelje da razmisle o tome, da ostaju u ovom prostoru jer standard ove škole iznimno raste, naglasio je Jelić.

 

Pročitajte i ovo

POSJET PREMIJERA

Andrej Plenković danas u Slunju