Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija ŽUPANIJA STIPENDIRA Podijeli

Županija daje studentske stipendije: Stipendiraju deficitarna zanimanja, pa čak i medicinu

Uz medicinu, deficitarni su i farmacija, građevina, matematika i fizika

Karlovačka županija raspisala je Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima na području Karlovačke županije za akademsku godinu 2022./2023. Natječaj za studentske stipendije ostat će otvoren do petka, 28. listopada 2022. godine

Karlovačka županija dodjeljuje ukupno 50 stipendija za studente i to 10 za socijalni status, 10 za darovitost i 30 za deficitarna zanimanja, a to su: građevinarstvo, informatika, strojarstvo, elektrotehnika, medicina, informatika, građevinarstvo, strojarstvo, farmacija, logopedija, matematika, fizika, njemački jezik i književnost ili Germanistika, biologija, kemija, rani i predškolski odgoj i obrazovanje, elektrotehnika i informacijska tehnologija, računarstvo i rehabilitacija.

Visina mjesečne stipendije iznosi 800,00 kuna/106,18 eura mjesečno.

Za dodjelu stipendije mogu se natjecati redovni studenti koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Karlovačke županije, koji nisu stariji od 27 godina te koji se školuju na javnim državnim obrazovnim ustanovama u Republici Hrvatskoj, a rezultati će biti objavljeni na oglasnoj ploči Karlovačke županije i na službenoj stranici u roku od 30 dana od dana završetka natječaja.

 

(FOTO: Ilustracija)

 

L .Grčić

Pročitajte i ovo

‘Plavo-bijeli’ u nedjelju putuju na pripreme u Medulin, nastupit će na tamošnjem međunarodnom turniru