Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Navedene isprave odnosno osobnu, putovnicu i vozačku koje su istekle građani će moći koristiti najdulje 30 dana od dana proglašenja prestanka epidemije MUP objavio: Na izbore možete izaći i s nevažećom osobnom U Turskoj su nedavno dozvoljena vjenčanja, no obavezne su maske, pa su saloni vjenčanica počeli izrađivati maske usklađene s haljinom i izrađuju ih istim vezom i ukrasima Mladenke u Turskoj uz cvijeće, veo i vjenčanicu biraju i - maske Davor Bernardić i Krešo Beljak komentirali su kako su vladajući htjeli da imamo izbore sada, pa je i na njima odgovornost da svi mogu iskoristiti svoje pravo Beljak: Digitalnom toplomjeru vjeruje se kao i HDZ-u - ništa Crikvenička policija provela je kriminalističko istraživanje nad mladićem (18). Sumnjiče ga da je u utorak u 15.20 sati u Novom Vinodolskom upravljao Hyundaijem, čakovečkih registracijskih oznaka te prouzročio prometnu nesreću polukružno se okrećući, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U nesreći je lakše ozlijeđen mladić, putnik na motociklu koji se sudario sa spomenutim vozilom. Osumnjičeni je pobjegao s mjesta nesreće no policija ga je pronašla istog dana u Crikvenici. Utvrđeno je kako je Hyundai koji je vozio ukrao krajem prošlog tjedna na području Zagreba, a prije nego je izazvao navedenu prometnu nesreću na benzinskoj postaji u Crikvenici utočio je u gorivo u spremnik te pobjegao, a da nije platio račun. Ukradeno vozilo vratit će vlasniku. Isto tako je utvrđeno kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava, a preliminarno testiranje upućuje na prisutnost droga u organizmu. Zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela krađa 18-godišnjak će biti kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu. Također, zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog zbog izazivanje prometne nesreće s ozlijeđenom osobom, upravljanja vozilom prije stjecanja prava, nepropisnog polukružnog okretanja, napuštanje mjesta prometne nesreće, kao i sumnje na prisutnost droga. Za navedene prekršaje predviđena je novčana kazna u sveukupnom iznosu iznad 60.000 kuna. Mladić ukrao auto, sudario se pa pobjegao, brzo su ga našli

Karlovac ŽIVJETI S PARKOM Podijeli

Županija, Grad, Natura Viva i Zelenilo danas sade nova stabla u Vrbanićevom perivoju

Nakon 12 godina projekt “Živjeti s parkom” neće uključiti brojne edukacije o bioraznolikosti

U povodu Međunarodnog dana parkova te biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj, u Vrbanićevoj perivoju u Karlovcu bit će posađena nova stabla.

Vrbanićev perivoj sastavnica je povijesne urbane cjeline grada Karlovca i zaštićeni spomenik parkovne arhitekture. Već 12 godina se u njemu provodi projekt “Živjeti s parkom”, no zbog koronavirusa uobičajene edukativno – zabavne aktivnosti će izostati. Ipak, Županija, Grad, Javna ustanova Natura Viva, EDIC Karlovac i Zelenilo posadit će nova stabla.

Na taj način poslat će, kako kažu, jasnu poruku opredijeljenosti za identitet grada Karlovca kao grada parkova i želje da se parkovi njeguju i unaprjeđuju kao mjesta za odmor, rekreaciju i suživot s urbanom bioraznolikošću.

Akcija počinje u 12 sati.

Foto: Arhiva RM

Pročitajte i ovo

U PETAK I SUBOTU

Geotehnički istražni radovi na klizištu sv. Ana