Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Županija TAK' JE KAK' JE Podijeli

Županija nije razmišljala o povećanju stipendija. Benčić: Ne morate, ima tko će ih davati – Irci, Nijemci, Šveđani…

Uskoro se stipendije neće imati kome dodjeljivati

O povećanju iznosa stipendija učenicima i studentima Karlovačka županija nije razmišljala.

Rekla je to na današnjem županijskom aktualcu dožupanica Vesna Hajsan Dolinar. Planira li županija povećavati stipendije koje su već godinama 400 kuna za učenike i 700 kuna za studente, zanimalo je SDP-ovog vijećnika Josipa Benčića.

– Razmišljate li o povišenju stipendija, ako da za koji iznos, a ako ne zašto ne.

Hajsan Dolinar je odgovorila opširno – 214 učenika i studenata se prijavilo za stipendije, 70 ih je dobilo, 68 kandidata nije prošlo formalnu provjeru tj. nisu imali potpunu dokumentaciju ili zadovoljavajuće uvjere, 18 je ostvarilo stipendije iz gradskog proračuna, 37 je dobilo jednokratnu novčanu pomoć, a samo 8 kandidata od ukupnog broja prijavljenih nije dobilo stipendiju jer su primanja po članu kućanstva bila veća od 3 tisuće kuna…

– Da li ćemo ići u povećanje iznosa stipendija u ovom trenutku o tome nismo razmišljali, rekla je na kraju Hajsan Dolinar.

– Ne trebate ih više ni davati jer ima tko će ih davati. Dat će ih Irci, dat će ih Nijemci, dat će ih Šveđani. Ako budete tako nastavili razmišljati nećete imati kome dodjeljivati stipendije, problem će riješiti netko drugi nećemo mi. Toliko o demografskoj obnovi, zaključio je Benčić.

Pročitajte i ovo

ZA BOLJU SKRB

Cetingrad će u veljači dobiti svoju prvu ljekarnu