Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija REBALANS OVOG-PRIJEDLOG NOVOG Podijeli

Županija ovogodišnji proračun povećava na 730,9 milijuna kuna, a za 2020. ga predlaže u iznosu od 944 milijuna kuna

Bit će to, ako prođe SKupštinu, rekordan proračun Karlovačke županije

Ako prijedloge prihvati Županijska skupština, ovogodišnji proračun Karlovačka županije trebao bi biti povećan za 9,9 milijuna kuna, na 730.945.000 kuna. Novi pak proračun, za 2020., predlaže se veći za više od 210 milijuna kuna.

Treći rebalans ovogodišnjeg županijskog budžeta bit će na sjednici Skupštine u četvrtak. U obrazloženju, o kojem će vijećnici raspravljati, piše da je do povećanja od skoro 10 milijuna kuna došlo zbog usklađenja novca dobivenih po projektima te zbog rasta prihoda od poreza na dohodak.

No, prijedlog proračuna za iduću godinu još je ambiciozniji od ovog “rebalansiranog” povećanja. Planira se, naime, da novi proračun bude u iznosu od nevjerojatnih 944.060.000 kuna što je oko 214 milijuna kuna više od planiranog trećim rebalansom.

– Do znatnog povećanja proračuna za 2020. dolazi zbog preuzimanja poslova Državne uprave te uključivanja plaća zaposlenih u osnovnim i srednjim školama u proračun županije, pojašnjeno je u obrazloženju ovog prijedloga nikad većeg županijskog proračuna, pojašnjavaju u Županiji.

Foto: Ilustracija

Vezani članci

Pročitajte i ovo

POVEĆALI PREDNOST

Nove ankete: HDZ-u 62 mandata, Restartu 43, Škori 14, Mostu 9, Možemo 8