Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Županija SVI U ŠKOLU 7. RUJNA Podijeli

Županija školama nabavila maske, zagovara rad u jednoj smjeni i nastavu u učionicama

U školu ne bi trebali ići oni koji imaju simptome ili saznanja da su zaraženi

Čak 16 tisuća platnenih maski nabavila je Karlovačka županija za osnovne i srednje škole kojima je osnivač. Bit će to dovoljno za sve učenike i nastavnike kojima županija predlaže da svi 7. rujna fizički, u jednoj smjeni krenu u školu.

-Pritom se moraju strogo pridržavati Uputa za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, rečeno je ravnateljima škola na jutrošnjem sastanku.

Za drugu smjenu treba suglasnost ministarstva

Županija zagovara nastavu u jednoj smjeni gdje je to god moguće. Tamo gdje nije, škole će za dvije smjene morati ishoditi suglasnost i dozvolu nadležnog ministarstva.

U školu ne bi trebali ići oni koji imaju simptome ili saznanja da su zaraženi. Obavezna je dezinfekcija ruku, nošenje maski kako je propisano, osiguravanje potrebnog razmaka, mjerenje temperature prije dolaska u školu i slično.

Maturalce treba odgoditi, u Gimnaziji nema odlazaka u kantinu

Stav epidemiologa je da bi se maturalna putovanja trebala odgoditi,  a škole koje imaju kantine moraju se pridržavati epidemioloških mjera. Tako će Gimnazija Karlovac organizirati naručivanje hrane iz školske kantine iz koje će im onda biti dostavljena u razrede. Time će se spriječiti grupiranje učenika.

Zaključeno je i da za sve odluke koje izlaze iz okvira škola prvo uputi dopis županijskom Stožeru i Županiji. Oni će donijeti konačnu odluku.

Ako će se svi držati mjera, epidemiološka situacija će ostati OK

Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, odnosno ako se pojavi žarište u određenoj sredini, neće se zatvarati sve škole već će se odluke donositi za svaki pojedini slučaj.

-Sa sastanka je upućen apel svim roditeljima, djelatnicima u školstvu, ali i učenicima da se i dalje pridržavaju svih epidemioloških mjera kako bi i dalje bili županija sa izrazito povoljnom epidemiološkom situacijom, poručuju iz županijske uprave.

Pročitajte i ovo

POČAST ŽRTVAMA

Hrvatski domobran komemorirao žrtve u šumi Međuvode kod Gornjih Dubrava