Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Županija KOLEGIJ ŽUPANA Podijeli

Županija u Dugoj Resi u 11 mjeseci pokrenula više višemilijunskih projekata

Grad Duga Resa traži pomoć oko rijeke Mrežnice – pretvorit će se u baru ako se ne nađe rješenje

Konkretno i korektno razgovaralo se danas na kolegiju župana Damira Jelića u Dugoj Resi na kojem je bio i kolegij gradonačelnika Tomislava Boljara.

Točno 11 mjeseci nakon prvog sastanka kada su se utvrđivali problemi i plan po kojem će se raditi, danas se razgovaralo o rezultatima.

Prioritet u Dugoj Resi, naglasio je župan Jelić, je dvorana OŠ “Ivan Goran Kovačić”.

– Onog trenutka kada država odluči ući preko CEB/EIB projekta i napravi sve preduvjete za donošenje odluke ne vidim razloga zašto taj projekt ne bi išao. Mi smo svoje odradili, građevinska dozvola je konzumirana i vjerujemo da će se taj projekt pokrenuti.

Osim toga, za Dom zdravlja prijavljen je milijunski projekt energetske učinkovitosti i čekaju se rezultati. Energetska učinkovitost za Specijalnu bolnicu je pak dobila 10 milijuna kuna.

– Od tih deset milijuna kuna šest imamo, županija će dati dva i za dva milijuna pišemo dodatno Ministarstvu regionalnog razvoja. Ako nam tamo prođe projekt ide u realizaciju u sljedećoj godini.

U Srednjoj školi Duga Resa projekt milijunske vrijednosti je završen, a u OŠ “Vladimir Nazor” bit će završena energetska obnova do kraja godine. U ŽUC-u su zapeli na cesti u Brigu zbog imovinsko – pravnih odnosa, ali umjesto toga se radi cesta u Lišnici.

Uskoro s radom započinje Turistička zajednica “4 rijeke” – u njoj Duga Resa, Bosiljevo, Generalski Stol, Netretić i Barilović

– To su samo veći projekti, radi se i na nizu malih. Važno je da mi međusobno komuniciramo, zaključio je župan Jelić.  Pozdravio je spajanje dugoreške Turističke zajednice s općinama Netretić, Bosiljevo, Generalski Stol i Barilović u jednu zajedničku.

– Turistička zajednica grada Duge Rese sama za sebe ne može egzistirati, jednostavno smo premali i presiromašni da bi mogli reklamirati samo Dugu Resu. Zato smo spojili bivšu općinu Duga Resa odnosno općine Bosiljevo, Generalski Stol, Netretić i Barilović u novu turističku zajednicu koja će se zvati Turistička zajednica “4 rijeke”. Ta turistička zajednica pokriva jednu šestinu Karlovačke županije, dodao je Boljar.

Najavio je da će TZ “4 rijeke” s radom započeti krajem ove godine. Gradska vlast je od Županije zatražila pomoć i oko zaštite rijeke Mrežnice na području grada.

– Da zajedno guramo prema nekom rješenju jer rijeka Mrežnica uz ovaj način rasta bilja će se pretvoriti u baru.

Pročitajte i ovo

AKO NEĆE NITKO...

Boljar ambiciozan: Grad želi sam napraviti dom za starije u Tušmeru