Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija PLAN ZA RIBNIK Podijeli

Županija želi kupiti dvorac Ribnik. Načelnik Car: To je dobrodošla inicijativa

Dvorac je prodan prije 15 godina za 1,6 milijuna

Karlovačka županija želi postati vlasnik  Starog grada Ribnika.

Dvorac, odnosno najočuvaniji vodni grad prodala je općina Ribnik za 1,6 milijuna kuna obitelji Frankopan prije 15 godina, a Karlovačka županija planira ga otkupiti od sadašnjih vlasnika. Ozbiljno je to najavio župan Damir Jelić (HDZ) navodeći da je želja Županije da ovaj dvorac bude u njihovom vlasništvu. Ostvare li taj plan, Stari grad Ribnik postao bi dio projekta “Dvorci KaŽu”  kojim županija želi obnoviti i staviti u funkciju dvorce i utvrde na našem prostoru.

Ribnički dvorac jedan je od najočuvanijih spomenika srednjovijekovnog graditeljstva i rijedak primjer nizinske vodene utvrde ili tzv. Wasserburg – vodni burg.

Načelnik općine Željko Car (HSS) za Radio Mrežnicu kaže da je ovo dobrodošla ideja i inicijativa, “samo da Ribnik krene”. – Ovaj dvorac je uz Jurja Križanića potencijal Ribnika, no u ovom slučaju su nam vezane ruke. Trenutno općina uređuje okoliš dvorca, kao i dio iznutra, ali što se tiče građevine – ništa, kaže Car. U kontaktu je kao načelnik s vlasnicima dvorca, no da je baš oduševljen s time što se (ne) radi, i nije. Neupitno je da svi žele da Ribnik krene, dodaje načelnik.

– Nismo zadovoljni što stvari stoje i što smo nemoćni da nešto pokrenemo. Ne zanimaju nas nikakve priče u stilu “hoćemo, budemo”, već ono što jest, već samo da se Ribnik pokrene, no sve je na kraju ipak odluka vlasnika, kaže Car.

Pročitajte i ovo

BRAVO!!!

U dugoreškom inkubatoru 3 D printer već dva dana proizvodi zaštitne vizire, a sve će donirati onima kojima trebaju