Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija BOLJI OD SABORA Podijeli

Županijska skupština danas u znaku roze boje

Vučić: Želimo da takvog nasilja bude što manje ili nikako u školama

Istovremeno dok je u Saboru danas zabranjen ulaz učenicima iz Buzeta jer su imali ružičaste majice kojima obilježavaju dan protiv nasilja u školama, sjednica karlovačke Županijske skupštine bila je u znaku roze boje.

Prvi čovjek Skupštine, predsjednik Ivan Vučić, na samom je početku sjednice zahvalio svima koji su, poput njega došli u rozim košuljama i na taj način podržali Dan ružičastih majica – dan protiv nasilja u školama.

-Sa željom da takvog nasilja bude što manje ili nikako u našim školama, kojima je osnivač Karlovačka županija, ali da tako bude i u Hrvatskoj te u cijelom svijetu, rekao je Vučić.

No, vijećnik MOST-a Marinko Marinović je upozorio kako je čak 70 posto školaraca izloženo nekom obliku nasilja u školama i podsjetio na nedavni slučaj u karlovačkom MIOŠ-u.

-Mene zanima koji su uzroci toga nasilja i koje su posljedice po školarce?, pitao je.

– Na žalost, sve je više nasilja u školama i zato sve intenzivnije u njima rade stručni suradnici od psihologa, pedagoga, ponegdje i socijalnih radnika koji kroz svoje stručne kompetencije pomažu kako bi takvih negativnih pojava bilo što manje, odgovorila je pročelnica za školstvo Marija Medić.

O konkretnom slučaju u MIOŠ-u Medić je rekla da je županija tražila i dobila očitovanje ravnateljice, ali da više od toga ne smiju govoriti o slučaju s obzirom da je u tijeku istraga.

– Kada završi postupak i kada dobijemo očitovanje možemo dalje o tome, dodala je.

Pročitajte i ovo

POVRATAK U ŠKOLE ILI?

Sutra odluka o novom tjednu nastave