Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Podijeli

VIDEO:Županijska skupština počela minutom šutnje za generala Praljka

Dok se u Saboru svađaju o značenju minute šutnje za generala Praljka, u Karlovcu Županijska skupština bez dileme oko toga

Županijska skupština Karlovačke županije počela je minutom šutnje. Izricanje pijeteta prema jučer upokojenom generalu Slobodanu Praljku simboličan je obol aktualnim događanjima koji će, svakako ostati duboko zapamćeni u povijesti.

Na dnevnom redu Županijske skupštine danas će se naći niz tema vezanih za obrazovanje i mlade. No, naći se i nekoliko tema iz javnog zdravstva, ali i ljudskih prava, konkretno ravnopravnosti spolova.
Raspravljat će se tako o promjeni naziva ogulinske Gimnazije Bernardina Frankopana, dopuni djelatnosti Učeničkog doma Karlovac. Našao se tu i prijedlog odluke o davanju suglasnosti župana za potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnine Trgovačko-ugostiteljskoj školi, ali i izvješće o broju učenika u osnovnim, srednjim školama i učeničkim domovima na području županije.

Na dnevnom redu je i karlovačka Opća bolnica, odnosno izmjene i dopune njezinog statuta, ali i povećanje sastava tima javnog zdravstva u mreži timova u djelatnosti javnog zdravstva u Republici Hrvatskoj. A saznat ćemo hoće li se smanjiti broj ordinacija na području Grada Karlovca u Mreži ordinacija dentalne medicine.
Od danas je poznat i novi sastav članova županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Predsjednica je Ana Župančić Žunac, dok je njezina zamjenica Jasmina Drašković. Ostali članovi su Nada Gerber, Josipa Ribar, Miodrag Marjanović, Snježana Britvec i Milan Krulak. U vrijeme prijepora oko Istanbulske konvencije i dosta loše slike kada su ženska ljudska prava u pitanju, pred njima su pune ruke posla.

Pročitajte i ovo

NOVI PROSTOR

Bivša knjižara Naprijed u Radićevoj od sada dio karlovačke Trgovačko ugostiteljske škole