Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija POVOLJNO Podijeli

10 milijuna kuna HBOR-ovih kredita za poduzetnike u Karlovačkoj županiji. Županija subvencionira kamatu

U županiji danas potpisan ugovor, krediti će biti na raspolaganju do iskorištenja novca

Deset milijuna kuna vrijednost je ugovora kojeg su danas potpisali Karlovačka županija, HBOR i Karlovačka banka za tri kreditne linije koje će biti na raspolaganju za poduzetništvo mladih, žena i početnika, obrtna sredstva i investicije privatnog sektora.

Radi se o vrlo povoljnim, HBOR-ovom kreditima koji će uz subvenciju županije imati vrlo male kamate, pojasnila je dožupanica Martina Furdek Hajdin.

-Županija bi pokrivala onaj dio kamata gdje će nekome kredit nekome zaista biti sa 0 kamata jer se radi do 2 %, onih koji su do 3,5 % ostat će mala kamata koja će im onda biti u obvezi. Kod mladih, žena i početnika odlučili smo da i trošak obrade kredita također mi financiramo i onima koji žele pokrenuti biznis i izići na tržište rada vlastitim angažmanom onaj rizik od prvotnog novca koji trebaju imati zaista ćemo smanjiti na minimum, rekla je Furdek Hajdin.

Mikro i mali poduzetnici najpogođeniji krizom

Dok su lani radili bolje od velikih, mali i mikro poduzetnici te obrtnici ove su godine najpogođeniji krizom. Upravo zato će im HBOR-ovi krediti uz subvencionirane kamate biti dobra pomoć, naglašavaju predsjednici županijske obrtničke i gospodarske komore Darko Stanković i Zlatko Kuzman.

-Kredit za obrtna sredstva izuzetno je važana u ovom trenutku da bi ljudi sa svježim kapitalom mogli prebroditi određene poslovne rezultate za koje nisu krivi. Samo je pitanje hoće li to stići na vrijeme, da neće taj novac stići kasno kod korisnika. Mislim da je sada na HBOR-u da brzo plasira novac jer svaki dan kašnjenja znači gašenje jednog subjekta, rekao je Stanković.

Krediti mogu zaustaviti pad investicija

-Problem je i pad investicija. Nadam se da će ovaj program pomoći da se taj pad investicija makar ublaži, a nadamo se i preokrene, dodao je Kuzman.

U krizi poduzetnici najviše traže kredite za obrtna sredstva pa su danas u HBOR-u sretni što je Karlovačka županija, jedna među rijetkima koja će subvencionirati kamate i za takve kredite. Inače, HBOR će 10 milijuna kuna kredita, do iskorištenja sredstava, plasirati preko poslovnih banaka među kojima je i Karlovačka.

Pročitajte i ovo

CVIJET NA KUPI

Vikend u Ozlju: U subotu ispred Humičke proglašenje najljepšeg balkona ili okućnice