Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Hrvatska MANJINE Podijeli

12 manjinskih zamjenika župana iz 11 hrvatskih županija u Karlovcu na prvom kolegiju

Kolegij je organiziran po uzoru na Karlovačku županiju čiji dužnosnici barem jednom godišnje posjete sve gradove i općine na svom području

Na inicijativu manjinskog dožupana Karlovačke županije Dejana Mihajlovića, u Karlovcu se danas održava prvi kolegij hrvatskih zamjenika župana iz redova nacionalnih manjina.

-Ovdje je ukupno 12 zamjenika župana iz tri nacionalne manjine, češke, talijanske i srpske, iz 11 županija s obzirom da Bjelovarsko – bilogorska županija ima dva manjinska zamjenika, pojasnio je Mihajlović.

Vremena opterećena prošlošću su iza nas. Trebamo razvijati gospodarske projekte koji će doprinijeti povlačenju europskog novca i zapošljavanju, naglasio je Mihajlović. Karlovačka županija dobar je primjer zaokreta u politici.

Želja je da kreiramo hrvatsku politiku u skladu s načelima Europske unije, a onim što je bilo u prošlosti neka se bave povjesničari, na stručnoj razini. To nije naš posao, time se mi dominantno ne bi trebali baviti jer od toga sigurno nitko neće imati koristi

-Vidi se jedna nova snaga i jedan zaokret i mogu primjetiti sveopće poboljšanje u odnosima, percepciji, razmišljanjima kako treba voditi državu i društvu i što treba učiniti da zajednica u kojoj živimo bude onakva kakvu zaslužujemo, dodao je Mihajlović.

-Manjine zasigurno jesu blagodat i multikulturalnost koja donosi sa sobom različitost, ali i jednu veliku sinergiju da ljudima koji žive u našoj Republici Hrvatskoj bude ljepše, bolje i da bude bolji standard, naglasila je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Kolegiji manjinskih zamjenika župana iz 11 županija trebali bi postati praksa. Problemi su im slični – loša infrastruktura na ruralnim područjima u kojima pripadnici manjina uglavnom žive pa vjeruju da ih zajedničim snagama mogu lakše rješavati.

Pročitajte i ovo

PROGNOZA

Danas sunčano i vruće, sutra promjena vremena