Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Županija REKAO ILI NE? Podijeli

Ribić Mihajloviću: Objasnite izjavu o Domobranskoj ulici u Karlovcu. “Nije vrijeme, globalna kriza je važnija”

Vijećnik DP-a prozvao dožupana iz redova nacionalnih manjina zbog izjava u jednom listu, ovaj odgovara da je prioritet kako riješiti globalnu krizu

Objasnite izjavu koju ste dali na komemoraciji u Gornjoj Trebinji kada ste rekli, citiram: -Mnogi u Karlovcu idu Domobranskom ulicom. Oni koji su dali toj ulici ime valjda ne znaju da su upravo ti vojnici i ustaše ubili ovih nevinih 225 civila.

Pitao je to danas na sjednici županijske skupštine karlovačkog dožupana iz redova nacionalnih manjina Dejana Mihajlovića vijećnik DP-a Alenko Ribić.

Jeste li to izjavili, ako jeste, najmanje je da se ispričate građanima grada Karlovca jer je svima nama dosta podjela i govora mržnje, rekao je.

Referirao se Ribić na komemoraciju 80. godišnjice stradanja 225 Srba, Roma i jednog Rusa na pravoslavni Badnjak i Božić 1942. godine održane 6. siječnja, odnosno na tekst u Novostima.

-Nije sporna komemoracija žrtvama jer svaka žrtva je žrtva i treba se prema njoj odnositi s pijetetom, dodao je Ribić, no traži pojašnjenje dožupanovih izjava.

Nekad Ulica JNA

Znate li da se ta ulica nekad zvala Ulica JNA i da joj je vraćen povijesni naziv, dodao je. Pitao je i je li Mihajlović čuo za postrojbu 13. domobranske pukovnije kroz koju je prošlo više od 3000 pripadnika, od čega 86 žena, poginulo je 38 pripadnika za ovaj grad i državu. Smeta li vas i to g. Mihajloviću, pitao je Ribić.

Možemo o ideološkim pitanjima, ali nije vrijeme

Dožupan Mihajlović kazao je da neće dozvoliti da teme koje nisu prioritet zamijene ono što je bitno i svih je pozvao da tako razmišljao, a referirao se na globalnu krizu koja je pred nama.

-O ideološkim pitanjima možemo razgovarati, ali sada nije vrijeme. Da bi kvalitetno odgorio treba reći o okolnostima tih nesretnih dana, objasnio je, a po njemu, razgovor o toj temi zasjenio bi sve ono što se građanima županije osigurava da bi radili i živjeli odnosno bili zaštićeni od krize.

Pročitajte i ovo

RAZVOJ

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote