Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac STARODOBNA VOZILA Podijeli

170 sudionika na 16. susretu starodobnih vojnih vozila u Karlovcu

Jedinstveni događaj u Hrvatskoj vojne oldtimere će provesti nekadašnjom crtom bojišnice i dijelom nekad okupiranog teritorija

Između 150 i 170 sudionika u 24 vozila očekuje se ove subote na 16. Međunarodnom susretu starodobnih vojnih vozila u Karlovcu.

Susret, kojeg organizira Karlovački počasni vod ZNG-91, i ove će godine ići crtom bojišnice, ali i nekad okupiranim teritorijem.

– Ove godine je ideja da se ide djelomično crtom dodira Operativne zone Karlovac odnosno 110. i 137. brigade i dijelom 14. Domobranske pukovnije. Znači to je bila linija dodira ili bojišnica gotovo do Oluje. Nakon toga prelazi se na teritorij koji je bio privremeno okupiran Perjasica, Poloj, ulazi se na Poligon Slunj gdje će biti prezentacija modernog naoružanja koje je ušlo u Hrvatsku vojsku – pancir haubice. Ići će se na vrelo Mrežnice nakon čega se odlazi u Slunj, najavio je predsjednik organizacijskog odbora, general zbora Pavao Miljavac.

Start ovog u Hrvatskoj jedinstvenog susreta je u subotu na Starom placu. Kolona vojnih odltimera kreće u 10:20 sati, a cilj je Slunj. Povratak u Karlovac se očekuje u večernjim satima.

Pročitajte i ovo

MALO VISINE NE ŠKODI

Karlovčani, njih 40-ak spuštali se niz Branič kulu na Dubovcu