Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Hrvatska ZA ČIŠĆU RIJEKU Podijeli

2 kubika otpada izvađeno iz rijeke Mrežnice, a i minsko eksplozivna sredstva

Ukupno 83 ronioca čistilo je 700 metara korita rijeke Mrežnice

Udruga KPA Vodomar iz Duge Rese organizirala je akciju čišćenja ilegalnog odlagališta otpada u sklopu Žujine kampanje “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”.

U akciju se uključilo više od 100 volontera iz više različitih udruga iz cijele Hrvatske: ukupno 83 ronioca čistilo je 700 metara korita rijeke Mrežnice dok je ostatak volontera prikupljao otpad na čamce te ga transportirao do kontejnera na obali.

Izvađeno je oko 2 kubika otpada, većinom je to bio glomazni otpad, staro željezo, gume, plastika i staklo.

Na jednoj lokaciji pronađena su i minsko eksplozivna sredstva koja su označena i prepuštena policijskim pirotehničarima koji su izašli na teren. Eksplozivne naprave nisu bile oštećene stoga nisu niti predstavljale opasnost za volontere na lokaciji.

“Članovi kluba se često susreću s raznim minsko eksplozivnim sredstvima pod vodom te zato ovim putem apeliram na naše sugrađane da ne odbacuju eksplozivne naprave u prirodu i rijeke već da ih predaju Ministarstvu unutarnjih poslova”, napomenuo je tajnik KPA Vodomar Marin Božičević.

“Svi sudionici su bili zadovoljni i organizacijom i obavljenim poslom, ali ponajviše saznanjem da je na velikom području izvađeno relativno malo otpada. To nam govori da naši sugrađani iz godine u godinu postaju sve odgovorniji”, nastavio je Božičević optimistično.

KPA Vodomar nastavit će provoditi ovakve akcije s ciljem zaštite okoliša, ali i apelirati na svoje sugrađane da paze na rijeku i prirodu koja nas okružuje.

U akciji čišćenja sudjelovali su i ronioci iz Osijeka (RC Osijek), Slavonskog Broda (KPA Marsonia), Požege (RK Požega), Zagreba (RK Roniti se mora, DPS Zagreb, RK Adriaticro, RK Atlantis), Karlovca (KPA Karlovac) i Splita (PSD Giričić). Osim ronioca, uključili su se i članovi drugih društava i klubova: KŠR Mrežnica, DND Jozefina, DVD Duga Resa te HGSS stanica Karlovac

Pročitajte i ovo

SAMO POLAKO

Dobrovoljni vatrogasac iz Karlovačke županije lakše ozlijeđen na Dinari, već je kod kuće