Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Karlovac VRIJEME LETI Podijeli

30 godina karlovačkih ratnih postrojbi: Centralno slavlje na ŠRC-u 26. lipnja

Umjesto klasičnog mimohoda bit će organiziran mimohod čamaca na Korani – od Turnja do jablanova

Karlovački branitelji ove godine proslavljaju 30 godina od osnutka četiri ratne postrojbe – Specijalne jedinice policije Grom, 2. Gardijske brigade Gromovi odnosno dugoreške 3. Pješačke bojne, 110. i 129. brigade.

Sve do kraja ove godine organiziraju događanja kao podsjetnik na vrijeme kada su branili svoj grad i domovinu.

U sjećanje na slavne dane, kada su se prije tri desetljeća odazvali pozivu na obranu Hrvatske, bivši pripadnici ratnih postrojbi u Karlovcu organiziraju promocije, turnire, biciklijade, atletske utrke, školske satove, svečane akademije, izložbe fotografija, projekcije dokumentarnih filmova i slično.

Kruna svega, točnije zajedničko obilježavanje, bit će 26. lipnja na Korani. Umjesto klasičnog mimihoda gradskim ulicama, organiziraju ga na rijeci.

-Spust čamcima “4 rijeke” kreće iz Muzeja Domovinskog rata na Turnju. Radi se o druženju branitelja gdje će u čast naših tridesetih obljetnica biti pozvani svi branitelji, isto kao i građanstvo, na prigodno druženje na ŠRC Korana. Umjesto mimohoda, pošto smo grad na četiri rijeke, odlučili smo se na mimohod čamcima. Tako da će on započeti u 11 sati i završiti na Foginovom kupalištu kod jablanova. Od tamo se pridružujemo programu i druženju na ŠRC-u. Svi zajeno obilježavamo tu našu 30. obljetnicu, najavila je Sabina Protulipac iz 110. brigade.

Proslava 30. obljetnice osnutka ratnih postrojbi u Karlovcu je pod pokroviteljstvom Grada Karlovca.

Pročitajte i ovo

ZBOG ELEKTRO RADOVA

Drive in na Luščiću u petak i subotu ne radi