Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija UČIMO VANI Podijeli

4. a “otvorio” učionicu na otvorenom u Donjoj školi: O prirodi se bolje uči uz cvrkut ptica

Učionica na otvorenom rezultat lobiranja i donacija

Kako je to učiti o prirodi u prirodi, najbolje znaju danas učenici 4. a razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Dugoj Resi koji su imali čast otvoriti novouređenu učionicu na otvorenom.

Učionica je smještena u prekrasnom školskom vrtu, a 4.a. danas je tu mirno sjedio i slušao učiteljicu Vesnu Belokleić koja im je objašnjavala sve o travnjacima. Učenici su bili oduševljeni, a uz pjev ptičica sve je prošlo savršeno.

Ravnateljica škole Sanja Ferkula koja je i osmislila učionicu na otvorenom, ideju nosi još od zime. Zahvaljujući donatorima i “lobiranju”, realiziran je prostor
– Tako je tvrtka “Beton Lučko” poklonila je betonske opločnike u vrijednosti 6.256,25 kn, “Drvona” iz Karlovca daske u vrijednosti 733,91 kn, a boje “Ana A” iz Karlovca u vrijednosti 170,50 kn. Radove je izvelo tehničko osoblje škole. Učenici 3.b razreda donijeli su sadnice trajnica za još ljepši okoliš, a novi koševi za smeće nastali su od jeftinih građevinskih kanti koje su učenici kreativno ukrasili na likovnoj grupi. Tako je nastao još jedan prekrasan dio školskog vrta kojeg, kad u njemu nije nastava, mogu koristiti i građani, kaže ravnateljica.

 

Tu nije kraj malim, ali slatkim pomacima. Hodnici škole nakon nedavnih su proljetnih praznika uljepšani, dobili su nove podove, a na podovima je složena i popularna “školica”.

Pročitajte i ovo

PRVI TAKAV SLUČAJ

Kafić u Karlovcu kršio zabranu – policija zatekla uključene aparate i dva gosta