Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac POMOĆ ZA START Podijeli

45 poduzetnika početnika dobilo potpore Grada Karlovca, posljednje tri dodijeljene danas

Sve je veći interes mladih poduzetnika za gradskim potporama

Posljednje ovogodišnje tri potpore za mlade karlovačke poduzetnike danas su od Grada Karlovca dobili BOLFEKi art & graphic design studio, CircuitMess i Studio i7.

Oni su jedni od ukupno 45 poduzetnika koji su za svoje početničke korake zatražili pomoć Grada.

– Ukupan iznos koji je do sada predan mladim poduzetnicima je 682 tisuće kuna i još ćemo do kraja godine prijeći preko 700 tisuća kuna. Ukupne investicije gotovo su milijun i 600 tisuća kuna, kada se zbroje vaša izvorna ulaganja, kaže pročelnica Snježana Turalija

BOLFEKi, supružnici Sandra i Mladen su odlučili ujediniti svoja dizajnerska i likovna znanja i vještine. Sjedište svog obrta smjestili su u Zvijezdu. – Započeli smo tečaj crtanja i slikanja. A konkretno s ovim sredstvima od Grada smo kupili laptop, opremu za studio i za tečaj crtanja, namještaj.

BOLFEKi art & graphic design studio, CircuitMess d.o.o. i Studio i7 j.d.o.o. ukupno su dobili 70.181,48 kuna potpora male vrijednosti.

Ivana Šulentić Bolfekima je prva susjeda. Otvorila je Studio i7 za poslovno savjetovanje, izradu studija, marketinških strategija i EU projekte. – Potporu ću iskoristiti za daljnja ulaganja u poslovni prostor i plaćanje najma, rekla je Šulentić.

– S ovim poticajima prvo što smo kupili je bila laserska CNC mašina za izradu plastičnih kućišta. Zahvaljujući tome se kućišta više ne proizvode u Zagrebu nego u Karlovcu. Imamo i novi poslovni prostor od 100 kvadrata i još ćemo ga malo urediti. Dodao je i najmlađi, ali najuspješniji među danas poduprijetima, Albert Gajšak.

On je od Grada ukupno dobio 50. 000 kuna za: podmirenje inicijalnih troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, za sudjelovanje na sajmovima, izložbama i predavanjima te za proširenje ili unapređenje proizvodnih, IT djelatnosti i komercijalizaciju inovativnih proizvoda

Za poduzetnike početnike iduće godine duplo više novca

A zato što vjeruje u mlade poduzetnike koji svojim radom i inovacijama doprinose razvoju gospodarstvu, Grad za 2018. planira još više novca za potpore. – Milijun i dvjesto tisuća kuna će 2018. biti u programima podrške. Ono što ćemo se mi truditi, i ovakvim potporama, ali i nekim širim akcijama, biti od koristi, ističe gradonačelnik Damir Mandić.

Pročitajte i ovo

AGLOMERACIJA

Od danas radovi na Jamadolu u sklopu aglomeracije