Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija DA POSTANE TRADICIJA Podijeli

46 maturanata dugoreške Srednje dobilo svjedodžbe: Škola koja obrazuje brojne đake iz cijele županije, ali i zemlje

U ovoj školi smjer je Gimnazije, te grafičkih dizajnera, medijskih tehničara, puškara, finomehaničara i krojača

Maturanti dugoreške Srednje škole, njih 46, po prvi su puta na prigodnoj svečanosti dobili svjedodžbe.

U dugoreškom kinu održana je tako dodjela svjedodžbi u svečanom ruhu, a na svečanosti maturanata uz njihove profesore i ravnateljicu, bili su i roditelji te prijatelji. Maturanti, od čega 23 gimnazijalca, 15 grafičkih dizajnera i 8 puškara bacili su svoje kapice u zrak po završetku Gaudeamus Igitur i tako počeli novo poglavlje svojih života.

Učenici generacije, oni najuspješniji, održali su i prigodne govore, a iz smjera opće gimnazije to su Petra Škarjak i Ena Trupković, iz smjera grafičkog dizajna Tena Naglić te iz smjera puškara Marko Vjekoslav Mrvčić Žumbar.

Dugoreška srednja škola značajna je obrazovna institucija u Karlovačkoj županiji. U njenim klupama nisu samo Dugorešani, već i brojni učenici iz cijele županije, ali i drugih dijelova Hrvatske. Već gotovo 30 godina obrazuje gimnazijalce, a nešto kraće u njoj strukovno obrazovanje dobivaju grafički dizajneri, medijski tehničari, puškari, finomehaničari i krojači. U školi se nadaju da je ova svečanost označila i početak nečega što će postati tradicija za sljedeće generacije. Na svečanosti su prigodno predstavili i programe i smjerove koje nude netom završenim osmašima pred kojima je upis u srednjoškolsko obrazovanje.

 

Pročitajte i ovo

SURADNJA

Turbina promjena počela s novim programom “Mladi za mlade 2”