Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac LEGALIZACIJA Podijeli

Od 7.000 zahtjeva za legalizaciju iz 2013. u Karlovcu ostalo neriješeno njih 1.800

Ti zahtjevi su prazni, nedopunjeni i ako se podnositelji ne odazovu na pozive iz Grada, bit će odbijeni

Sa 663 legalizacije i 1554 izdanih raznih dozvola sedmero djelatnika u karlovačkom odjelu za provedbu dokumenata prostornog uređenja postigli su cilj koji im je zacrtao gradonačelnik.

Zadovoljno je danas ustvrdio njihov šef, pročelnik Pero Karmelić.

– Svaki djelatnik upravnog odjela koji radi na dozvolama mora doseći onu granicu od 400 riješenih predmeta na godinu. Mi smo se tu približili.

Za razliku od tih podataka, poražavajući su oni koji govore o broju novopristiglih zahtjeva za legalizacijom objekata.
Karmelić je podsjetio da je država za sve one koji to nisu učinili do kraja lipnja prošle godine, produžila rok za legalizaciju do 30. lipnja ove godine.

Na produženi rok za legalizaciju pristiglo tek 139 zahtjeva

– Podnešeni zahtjevi u našem odjelu su poražavajući. U sedam mjeseci zaprimili smo svega 139 predmeta za rješavanje legalizacije što je stvarno premalo.

Zato je pozvao sve građane da što prije podnesu zahtjeve za legalizacijom jer nakon isteka roka vjerojatno to više neće moći. A one koji su to već ranije učinili Karmelić zove da se odazivaju Gradu na pozive za nastavak procedure jer će inače nepotpune zahtjeve morati odbijati.

– Gledajući s druge strane, 2013. godinu kada je podnešeno više od 7 tisuća zahtjeva za legalizaciju. Nama je u rješavanju ostalo nekih 1.800 predmeta. Njihov osnovni problem je što su oni prazni tako da ćemo biti prisiljeni odbijati te predmete jer nemamo što rješavati.

Pročitajte i ovo

U SRCU EUROPE

Projekt karlovačkog Carpe Diema jedan od 40 na izložbi u EU parlamentu