Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac BIT ĆE LEGALNO Podijeli

Od 6.000 zahtjeva za legalizaciju nezakonitih građevina, Gradu Karlovcu ostali za riješiti još samo 10 % predmeta

Rješava se i 160 predmeta vraćenih od u lipnju zatvorene Agencije za ozakonjenje

Nakon što je krajem lipnja s radom prestala Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada, svi neriješeni predmeti za legalizacijom vraćeni su Gradu Karlovcu. Odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja  sada ih, zajedno sa svim ostalim predmetima nastavlja rješavati.

-Od 2013. kada je omogućena legalizacija svih objekata riješeno je 3.000 zahtjeva. Nakon 30.6. je vraćeno oko 160 zahtjeva vraćeno od Agencije na rješavanje i postupanje, rekla je na jutrošnjoj pressici pročelnica Vesna Ribar.

Dodala je kako je sveukupno zaprimljeno 6.000 zahtjeva za legalizaciju. Dio građana je odustao od postupka dok su neki zahtjevi ostali nepotpuni. No, veći dio je riješen.

– Mislimo da je od ovih 6.000 koliko je zaprimljeno još ostalo 10 posto za rješavanje. Sada strankama šaljemo zaključke da popune dokumentaciju i riješe svoje predmete, naglasila je Ribar.

Odjel je, dodaje, u zadnja dva mjeseca kroz mjere poticane stanogradnje riješio po žurnom postupku oko 40 uporabnih dozvola kako bi građani, većinom mladi, mogli ostvariti poticaje kroz demografske mjere.

Pročitajte i ovo

ZA UŠTEDE I UGODNO ŽIVLJENJE

Sve više “Inkasatorovih” zgrada u projektu energetske obnove, 37 ih se priprema za novi natječaj ministarstva