Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac Heliodrom sve bliže Podijeli

Mi8 za vježbu sletio na Švarči

Još ljetos je Vlada RH donijela odluku o gradnji heliodroma uz karlovačku bolnicu.

Najbolja vježba što za žurne službe, a što za budući heliodrom u karlovačkoj bolnici održana je danas i to slijetanjem helikoptera Mi8 na Švarču.

Riječ je o zajedničkoj vježbi pripravnosti Hrvatske gorske službe spašavanja i karlovačke bolnice, rekao je ravnatelj dr. Ervin Jančić.

Ovo je redovna vježba HGSS-a, danas s helikopterom i posadom HRZ-a, dodaje Josip Granić, voditelj HGSS-a Karlovac. Danas su iskoristili priliku da helikopter dođe u Karlovac kako bi odradili vježbu baš ovdje, a u koju su uključene i stanice HGSS i s kontinenta, Gospić, Ogulin, Karlovac, Požega i Delnice, objašnjava Granić.

Ravnatelj bolnice dr. Ervin Jančić sretan je što je vježba odrađena u Karlovcu i to po idealnim vremenskim uvjetima za tako veliki helikopter. Podsjeća i na suradnju s veleposlanstvom SAD-a i njihovu donaciju za heliodrom za potrebe dnevnog i noćnog slijetanja. – Nadamo se da će ove godine heliodrom biti ovdje, dodaje Jančić. Bit će to od velikog značaja za sve pacijente kojima je brzi prijevoz nužan za život.

Pročitajte i ovo

KRLEŽOM PROTIV KORONE

Optimizam u doba korone iz Karlovca: Nigdar ni tak bilo, da ni nekak bilo… Bit će OK!