Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Karlovac ADVENT U KARLOVCU Podijeli

Advent u Karlovcu – čarolija susreta uz bogatu gastro, ugostiteljsku i trgovačku ponudu

Svi polažu velike nade u novi koncept božićnog sajmovanja u Karlovcu

Bogata ponuda pića i hrane uz cjelodnevni program od 15. do 30. prosinca bit će glavne odlike prvog Karlovačkog adventa.

Najavio je Filip Trezner iz Izvan fokusa na konferenciji ispred Glazbenog paviljona gdje će se manifestacija i održavati.

– Svakog dana adventa program će se odvijati od 16 do 23 sata, vikendom do ponoći. Izuzetak je čekanje Božića odnosno Badnjak kada će nas uz pjesme Frank Sinatre Goran Ilić uvesti u Božić u jedan sat u noći. Jednako tako i svečano zatvaranje adventa uz Riverse i doček Stare godine također advent će raditi do ponoći na prostoru oko Glazbenog paviljona.

– Zapamtite broj 700 jer 700 je sudionika ovog programa, dodao je gradonačelnik Damir Mandić.

Glazbeno, obiteljsko, tradicionalna čarolija uz Glazbeni paviljon

Obiteljski, tradicionalni i večernji dio programa nudit će zabavu za sve. Onaj večernji u Karlovac dovodi domaće karlovačke glazbene snage, ali i popularne, hrvatske.

– Poput Pavela, Detoura, Meritasa, kantautorica Sara Renar, nova izvođačica koja je okupirala etere u Hrvatskoj Mia Dimšić također će prvi puta nastupati u Karlovcu u sklopu adventa. Nastupaju i Nukleus, Carlstadt Acoustic Trio, Stringsi, Gretta, Riversi…

Tradicionalnim programom željelo se u Karlovac na advent dovesti i ostale stanovnike karlovačke županije. Zato u njemu sudjeluju i izvođači, zborovi, orkestri, KUD-ovi iz Slunja, Ogulina, Duge Rese i Ozlja.

Advent su podržali Karlovačka banka, Karlovačko i Coca – Cola.

Mislilo se i na najmlađe kojima će biti posvećen svaki početak adventskog programa. Ono čega je prije na Božićnom sajmu u Karlovcu nedostajalo je gastro ponuda. Sada će je biti u izobilju, zajedno uz trgovačku ponudu. Bit će smještana u 11 drvenih kućica.

Vrijednost adventa u Karlovcu prelazi pola milijuna kuna, ali nije sve novac, veliki dio su donacije usluga

– Karlovac će imati tradicionalna jela poput sarme, kiselog zelja, repe, čvaraka, gulaša u krušnim zdjellicama, nekoliko vrsta kobasica, knedle, koklače, štrudle, torte. Ugostitelji su pripremili na desetke vrsta kuhanog vina, zimske koktele, punčeve, čokolade, biljne čajeve. Trgovci, također, pa će biti klasičnih karlovačkih suvenira, vaza, skulptura, ukrasa, a moći će se kupiti i čestitke.

Cijene još nisu poznate jer ih tek treba formirati, ali trebale bi biti popularne.  Adventski ugođaj pospiješit će i novi ukrasi koje je nabavio grad. Vrijednost Karlovačkog adventa premašit će pola milijuna kuna, ali kako je pojasnio Trezner, nije sve novac već se radi o brojnim donacijama usluga.

Pročitajte i ovo

TURANJ ČEKA

Počelo bušenje pilota na mjestu budućeg vijadukta Sajevac i obilaznice Turanj. Pogledajte video