Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Karlovac MALO O ADVENTU U KARLOVCU Podijeli

Advent u Karlovcu sve je bolji, a Izvan fokusa sve više diže ljestvicu

Super, lijepo, prekrasno, neke su od ocjena posjetitelja

Ako je suditi po reakcijama građana, drugi Advent u Karlovcu ispunio je očekivanja većine.  Mlada ekipa Izvan fokusa iznova je donijela pozitivuu grad.

Punih 16 dana, a i 17.  kad se uključi doček Nove godine, svi posjetitelji karlovačke Promenade mogli su doista uživati u raznovrsnoj ugostiteljskoj i trgovačkoj ponudi. Ničega nije bilo previše, a nije ni manjkalo (osim možda novca da se sve iskuša).

S povećanjem broja kućica i širenjem adventa od paviljona prema Edisonu smanjile su se i prošlogodišnje gužve koje su tada bile i najveća zamjerka građana. No, sada se dobio dojam da je posjetitelja manje nego lani što i nije točno. Od 16 do 23 odnosno 24 sata konstano, na dvije pozornice, održavao se progam za koji je uvijek bilo sasvim pristojan broj publike.

Glazba je ipak ono što je glavno obilježje karlovačke Čarolije susreta. Još jednom se pokazalo da Karlovac ima nebrojene, domaće talente – od KUD-ova, zborova, družina, sastava, orkestara… Večernji koncerti bili su ili su trebali biti kruna svake večeri. Broj posjetitelja ipak je ovisio o popularnosti onih koji su nastupali pa se tek za koncerte npr. Opće opasnosti, Jinxa, Mije Dimšić i posebno TBF-a, može reći da su bili dobro posjećeni. Možda je pojedinih večeri posjećenosti “presudilo” i hladnije vrijeme.

Treba li ustrajati na tome da se svaku večer na pozornici Glazbenog paviljona izmjenjuju više ili manje poznati hrvatski glazbenici ostavit ćemo organizatorima, Gradu Karlovcu i izvršnom udruzi Izvan fokusa, da (pr)ocjenjuju.

Posjetitelji Advent u Karlovcu najčešće ocjenjuju sa: “slatko”, “taman kako treba”, “predivno”, “ljepše nego u Zagrebu”, “naš lijepi Karlovac”… Čini se da je to čista petica?! 🙂 Ljestvica je visoko podignuta pa će organizatori u 2019. to morati nadmašiti ili barem ostati na istom nivou.

Što se dočeka Nove godine tiče – bio je jedan od veselijih. Većina posjetitelja do paviljona je stigla uoči ponoći, uz “uvijek zelene” hitove Novih fosila pjevalo se uglas, smijalo. Karlovčani su ušli u godinu kada njihov grad proslavlja 440. rođendan pa ako će atmosfera s dočeka vladati u Karlovcu cijelu godinu, bit će lijepo biti u njemu.

Foto: Izvan fokusa

Pročitajte i ovo

ZELENI CVIJET

333 tegle cvijeća za prozore i balkone u centru Karlovca