Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija FOND ZA POMOĆ Podijeli

Ako je vaša obitelj tijekom korone ostala bez primanja ili su smanjena, tražite novac od Karlovačke županije

Čak 4 milijuna kuna osigurala je Karlovačka županija za ovu vrstu pomoći

Obitelji s djecom kojima su u koronakrizi, točnije od 19. ožujka, smanjena primanja ili su ostali bez njih, sada od Karlovačke županije mogu zatražiti novčanu potporu.

Županija je objavila javni poziv, a građani svoje zahtjeve za potporom trebaju predati do 25. dana u tekućem mjesecu za prethodni mjesec. Prvi zahtjevi se tako podnose do 25. lipnja kako bi se dobilo potporu za svibanj.

Pravo imaju svi oni su ušli u jednu od tri grupe cenzusa.

Prijave se primaju e-mailom na potpora-djeca@kazup.hr, a više informacija s linkovima na obazac zahtjeva ima na županijskim stranicama

-Za primanje do 1000 kuna po članu obitelji, naknada za svako dijete bit će 300 kuna. Za primanje po članu obitelji od 1000 do 1500 naknada za svako dijete bit će 250 kuna, a za cenzus od 1500 do 2000 kuna potpora je 200 kuna, pojasnila je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Najvažniji dokument koji treba priložiti su platne liste kojima će se dokazivati pad primanja.

Zbog mjere pomoći obiteljima s djecom ukinuta županijska naknada za novorođenčad

Podsjetimo, Karlovačka županija je rezovima u proračunu osigurala 4 milijuna kuna kako bi u narednim mjesecima pomogla građanima i djeci koji imaju financijske teškoće uzrokovane koronavirusom. No, zbog toga je ukinut program jednokratne pomoći od 1000 kuna za novorođenčad.

To je izazvalo brojna negodovanja novopečenih roditelja. Međutim, u županiji kažu kako roditelji na te potpore i dalje imaju pravo u svojim gradovima i općinama, a da je njihova ideja bila pomoći svoj ostaloj djeci na više mjeseci, dok se situacija s koronakrizom ne smiri.

Pročitajte i ovo

ZA POČETAK TJEDNA

Danas bez pozitivnih u Karlovačkoj županiji. Testirano samo 15 bolničkih pacijenata