Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija SDP-ov KANDIDAT ZA ŽUPANA Podijeli

Ako postane župan, Mikulandrić spreman na izazove u Županijskoj skupštini, ali i za nove izbore

Verujem da promjenom modela upravljanja i napretkom koji se na taj način može postići bi i dio vijećnika s druge strane mogao prepoznati taj dio

Rezultat bolji od onog u prvom krugu pa i pobjedu ove nedjelje očekuje Stjepan Mikulandrić, kandidat SDP-HSS-a za župana Karlovačke županije.

Ponavlja kako će promjenom modela upravljanja županijom omogućiti bolje uvjete življenja, brži razvoj i uvjete za ostanak mladih. U slučaju da postane župan neće imati i potporu u Županijskoj skupštini u kojoj je HDZ osigurao natpolovičnun većinu, ali, kaže, to je novi izazov.

-U životu do sad sam uvijek znako odgovoriti na izazove i vjerujem da promjenom modela upravljanja i napretkom koji se na taj način može postići bi i dio vijećnika s druge strane mogao prepoznati taj dio. Ako ne, slijede vam novi izbori i toga se ne bojim, kaže Mikulandrić.

SDP i HSS u skupštini imaju 9 vijećnika, Možemo 3, a DP 4. HDZ s druge strane ima 21 vijećnika i bezbrižnu prevlast

Mikulandrića podržava HSS pa i gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar. Unatoč, kako je rekao solidnoj suradnji sa županijom do sad, on želi da se ona jednako odnosi prema svim jedinicama lokalne samouprave.

Kao primjer da to nije tako navodi prebacivanje županijskih cesta u nadležnost nekih lokalnih jedinica čime su im proračuni opterećeni milijunskim iznosima. -Natječaja za nerazvrstane ceste nema i ne možemo povlačiti novac za njih. Jedina koja za održavanje cesta dobiva namjenski je Županijska uprava za ceste, ali ga koriste za uhljebljivanje starih isluženih političkih kadrova, kaže.

-Ono što Grad Duga Resa, ono što građani Duge Rese moraju uložiti u tu prometnicu, ako radimo i potporni zid iznad bolnice, je u visini jednog konkretnog vrtića. Znači, radi se o uzimanju Županijske uprave za ceste o oko 8 milijuna, ako pričamo i o potpornom zidu iznad bolnice. Jedan modularni vrtić za stotinjak djece umjesto da ga građani izgrade u Dugoj Resi morat će sanirati nečiji nerad odnosno nerad Županijske uprave za ceste. Protiv toga smo, kaže Boljar.

Birače su pozvali da u nedjelju izađu na izbore jer svaki glas je bitan.

Pročitajte i ovo

KNJIGA O POVIJESTI

Predstavljena monografija “Stotridesetsedma”: Brigada koja je držala potez od Korane do Kupe