Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Hrvatska POTVRDU, MOLIM Podijeli

Aladrović najavio: Od 1. listopada covid potvrde u zdravstvu i socijalnoj skrbi

Potvrde će trebati za socijalni sustav, privatni i državni

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović  u središnjem Dnevniku HTV-a najavio je uvođenje covid-potvrda u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi najvjerojatnije od 1. listopada.

COVID potvrde će biti obvezne za sve one koji su zaposlenici u sustavu socijale, bilo privatnom bilo javnom.

Za domove za starije i nemoćne koji su i najugroženiji i čija je stopa mortaliteta najviša – potvrde će biti obvezne od 1. listopada, odnosno od datuma kada će se uvesti i u zdravstvu. Mi sada pretpostavljamo da će to biti 1. listopada, rekao je ministar Aladrović.

Na pitanje o uvođenju obveznog cijepljenja za određene skupine zaposlenika po uzoru na neke druge države, primjerice Sloveniju koja je uvela obvezu cijepljenja za zaposlene u državnoj upravi, istaknuo je da Hrvatska to ne propagira i nada se da uz odgovornost građana neće doći u situaciju da se ono mora uvesti.

Rekao je i da smatra da nije realno očekivati novi lockdown.

-Mi smo već dva puta imali vrlo intenzivne lockdowne, a imali smo ih u trenucima kada ili nismo imali dovoljno cjepiva ili cjepivo nije ni postojalo, a imali smo lošu epidemiološku sliku. Sada cjepivo postoji i dostupno je svima, kazao je.

Pročitajte i ovo

PROGNOZA

Nakon noćašnje kiše dolazi još kiše. Bit će i vjetrovito