Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Život PROVJERENO Podijeli

Apel četvrtog člana obitelji zaražene koronom iz Karlovca: Nisam bio kod njih, živim zasebno. Moji su roditelji zaraženi, ali su postupili odgovorno

Moj otac otkad je dobio temperaturu bio je u kontaktu samo sa svojom suprugom i kćeri

Molim vas, javno bih apelirao na sve građane i javnost da sam ja član obitelji iz Karlovca čija su dva člana zaražena, ali nisam zaražen, niti sam s njima bio u kontaktu, niti imam propisane mjere samoizolacije.

Ovom molbom obratio se danas Radio Mrežnici četvrti član obitelji čija su dva člana i službeno zaražena koronavirusom. – Nisam s njima bio u kontaktu jer ne živimo u istom stanu, počeo je priču za Radio Mrežnicu, a onda ispričao i cijelu kronologiju zbivanja.

– Moj otac otišao je na poslovni put s čovjekom iz Slovenije, bili su njih dvojica u Bosni. Bilo je to prošlog utorka, a vratio se u četvrtak navečer. Kad je došao s puta, dobio je temperaturu i najprije pomislio da je od stresa i posla. Jedini kontakt kojeg je otad imao bio je onaj sa suprugom i kćeri. Temperatura mu nije padala i u subotu je nazvao doktoricu koja mu je rekla da bude kod kuće, da je vrijeme gripe, no temperatura nije padala cijelu subotu ni nedjelju. U nedjelju poslijepodne zvao je infektologa na Švarču i upućen je da dođe na testiranje sljedeći dan ujutro. Na testiranje ga je vodila kći. Nakon što su mu uzeli nalaz, vratio se kući i jedine kontakte imao upravo sa suprugom i kćeri. Odgovorno su se svi ponašali, bili u strogoj izolaciji. U utorak su stigli nalazi i rečeno nam je da se dođe na Švarču, a s njim je išla i supruga. Njoj je također potvrđena korona. U ovom trenutku uz potvrdu korone za roditelje, čeka se i nalaz korone za njihovu kći koja s njima živi, priča četvrti član ove obitelji.

Apelira na ljude da shvate da on nije bio u fizičkom kontaktu s njima, da mu je i samom dovoljan pritisak to što su članovi njegove obitelji zaraženi, te moli javnost za razumijevanje. – Njih troje žive zajedno u stanu, ja sam zasebno i kontakta nismo imali, kaže nam ovaj četvrti član obitelji.

Objavljujući ovaj apel Radio Mrežnica želi umiriti javnost u kojoj kolaju svakakve priče. Ono što nam je svima potrebno jest odgovornost kakvu su pokazali članovi ove obitelji, mirnoća i nikakve lažne vijesti.

Pročitajte i ovo

KAMP TURISTI

U kamp Slapić počeli stizati gosti, ali sezona će biti na trećini od prošlogodišnje