Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Karlovac PRVA FAZA Podijeli

Aquatika i Gradska knjižnica od danas otvorene, od sutra Muzej na Turnju

U Aquatiku će moći odjednom 50 ljudi

Nakon 42 u Karlovcu se od danas počinju otvarati ustanove poput Gradske knjižnice i Aquatike, a sutra će im se pridružiti i jednim dijelom Gradski muzej.

Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića radit će od ponedjeljka do petak od 8 do 15 te subotom od 8 do 13 sati. Otvorit će se i središnja knjižnica i Knjižnica za mlade, dok Knjižnična stanica i Bibliobusna služba ostaju zatvorene do daljnjega.

Drive in vraćanje knjiga, nema zakasnine do 1. lipnja

Građani će moći vratiti i posuditi knjige i to je sve i to uz propisane mjere – ulazit će po jedna osoba, bit će minimalno zadržavanje u prostoru i obavezna dezinfekcija ruku.

Dodatno knjižnica je omogućila građanima drive – in povrat i posudbu građe  od ponedjeljka do subote od 9 do 13 sati na glavnom parkiralištu ispred ulaza u garažu Bibliobusne službe. Do 1. lipnja nema naplaćivanja zakasnine.

U Aquatiku će smjeti do 50 ljudi odjednom

Jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj, karlovačka Aquatika također je od danas ponovo otvorena. Ribice se mogu razgledavati od ponedjeljka do subote od 10 d 17 sati, ali odjednom će u akvarij smjeti najviše 50 osoba kako bi se zadržao potreban razmak od dva metra.

Na ulazu u akvarij obavezna je dezinfekcija ruku, a tijekom razgledavanja strogo je zabranjeno dodirivati površine. Prostor će se pojačano dezinficirati i prozračivati.

– Posjetitelji tijekom razgleda mogu koristiti besplatan audio vodič kojem pristupaju s vlastitim pametnim mobitelima. Preporučuje se plaćanje karticama, a kako bismo naše posjetitelje potaknuli na takav način plaćanja, odobravamo popust od 5% na iznos kupovine.

Grupnih posjeta, korištenje konferencijske sale i dječjih igrališta nije moguće, a još uvijek ne radi ni ugostiteljski objekt. Ponovno otvaranje planirano je 11. svibnja.

Galerija Karas i Muzej na Turnju otvareni od utorka

Gradski muzej Karlovac otvarat će vrata svojih objekata u tri faze. Sutra je prva.

Posjetitelji će prvo moći u Galeriju Vjekoslav Karas (od uutorka do petka od 9 do 16 i subotom od 10 do 16) te u Muzej Domovinskog rata na Turnju (od 10 do 17 sati). Sam Gradski muzej na Strossmayyerovom trrgu bit će otvoren u drugoj fazi popuštanja mjera odnosn 5. svibnja, a Stari grad Dubovac u trećoj fazi odnosno 12. svibnja.

Foto: Denis Stošić

Pročitajte i ovo

OPET RECIKLAŽNO

Od sutra ponovno mobilno reciklažno dvorište u 15 karlovačkih mjesnih odbora