Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život SRETAN ROĐENDAN Podijeli

Aquatika privlači sve više inozemnih posjetitelja, u drugoj godini rada akvarij posjetilo 80.000 ljudi

Aquatika rođendan danas slavi tako da svi oni koji dođu u individualni posjet akvarij mogu obići besplatno, do 17 sati

Iako s 20 posto manje posjetitelja nego u prvoj godina rada, karlovački akvarij Aquatika i dalje privlači znatno više posjetitelja nego li je projektom predviđeno. U ovoj godini do sad je podvodni slatkovodni svijet došlo vidjeti oko 80 tisuća ljudi.

– Ove godine smo primjetili porast posjetitelja iz inozemstva. Radili smo puno promocije na potezu od Zagreba do Plitvičkih jezera koja su nas čak prepoznala kao jednu od atrakcija koju nude u svojoj mobilnoj aplikaciji. Oglašavaju nas kroz svoje kampanje i u zadnjih par vikenda bilježimo porast posjetitelja koji u našoj zajedničkoj kampanji s Plitvičkim jezerima dolaze i u Karlovac. Karlovac je postao grad u koji se dolazi na izlete, na putovanja, ulazi se u grad možda da se primarno vidi Aquatiku, a onda ti posjetitelji otkrivaju ljepote našega grada. Potaknuli smo razvoj cjelogodišnjeg kontinentalnog turizma što je bio i primarni zadatak,  rekla je ravnateljica Javne ustanove Margarita Maruškić Kulaš na današnjoj proslavi druge godine rada akvarija.

Osim posjetitelja koji u Karlovac stižu upravo zbog riba, Aquatika je pokrenula i dio karlovačkog malog gospodarstva.

– Kroz našu suvenirnicu imamo preko 60 domaćih dobavljača mahom iz područja naše županije i nešto okolice. Tu se vidi pozitivan pomak gdje ljudi žive i rade od toga da rade sa nama, rekla je oditeljica službe za marketing Ivana Kaleb Vuletić.

Fascinantan i tajanstven svijet riba u Aquatici omogućava posjetiteljima da zarone ispod površine. U akvariju su uspjeli u potpunosti, kaže vetrinar Krešimir Kuri, oponašati stvarne uvijete u rijekama. Na pitanje ima li ljubave među tim ribama, kaže:

– Ima, ali i gramzljivosti jer naše ribe obično pojedu ono što je plod ljubavi. Imamo jedan prirodan okoliš. Uspjeli smo u puno stvari potpuno oponašati prirodu tako da smo na to ponosni.

A zato što danas slave drugi rođendan pojedinačnim posjetiteljima Aquatika poklanja, potpuno besplatno, obilazak akvarija. Do 17 sati ne propustite posjetiti karlovačku turističku atrakciju zbog koje je Karlovac već sada poseban i prepoznatljiv.

Pročitajte i ovo

OTVARANJE

Ako vam fali Kladuša, možete ići od ponedjeljka slobodno. Pročitajte kamo možemo i gdje je još STOP