Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  31C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  30C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Karlovac KONAČNO Podijeli

Atletska staza u Karlovcu do rujna obnovljena – 3,5 milijuna kuna stiže iz državnog proračuna

Dobre vijesti za sve karlovačke atletičare i rekreativce

Atletska staza na karlovačkom nogometnom stadionu Branko Čavlović Čavlek ove će godine biti obnovljena. S više od 3,5 milijuna kuna ovaj projekt će, u 100-postotnom iznosu, financirati državni Ured za sport.

Ugovor je svečano uručen gradonačelniku Damiru Mandiću na samoj stazi čiju je oronulost i loše stanje danas prekrio snijeg.

Karlovac je u atletici nekada bio poznat, a rekonstrukcija će omogućiti da se u ovdje vrate atletske priredbe. Zadnja je bila 1987. za Univerzijadu, rekao je predsjednik sportske zajednice Želimir Feitl.

-Stvarno bih želio zahvaliti državnom uredu što je dao potporu za rekonstrukciju ove atletske staze koja je zadnjih 15 godina u devastiranom stanju i na njoj se ne mogu obavljati ni treninzi ni natjecanja.

Osim staze obnovit će se i ostala borilišta vezana uz atletiku. Gradu Karlovcu je cilj, zajedno s Atletskim savezom Hrvatske u dogledno vrijeme u Karlovac dovesti europska natjecanja.

– I vratiti Karlovac gdje je nekad i bio, naglasio je gradonačelnik Mandić dodavši kako je ova atletska staza jedan od segmenata Strategije razvoja sporta grada Karlovca 2015. – 2020.

Na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak trebala bi se donijeti odluka o raspisivanju javne nabave. Završetak uređenja staze očekuje se u rujnu ove godine.

– Pitanje sustavnog ulaganja u lokalnu sportsku infrastrukturu prepoznato je i kako jedan od prioriteta u Nacrtu nacionalnog programa sporta koji se nalazi na javnoj raspravi još mjesec dana. Središnji državni ured za sport je ukupno povećao od 2016. do 2019. ulaganje u sport za 100 milijuna kuna, a infrastruktura je jedan od prioriteta. Nadamo se da će ovo ulaganje maksimalno opravdati uložena sredstva i da će biti na korist svim klubovima, cijeloj sportskoj zajednici i na korist svim sportovima ne samo atletici, u Karlovačkoj županiji, rekao je zamjenik državne tajnice za sport Krešimir Šamija.

Koliko će ona značiti svima koji se njome i ovako derutnom koriste najbolje je opisao rekreativac iz KA-TIM-a Dragoljub Tomić koji je i danas, dok je trajala pressica, trčao atletskom stazom.

– Na ovoj stazi slučajno nisam pao, obično padnem jer ona je sva popucala, ima rupe, nije ravno i tu se možete slomiti. Nova staza će puno značiti samo da nas onda ne potjeraju s nje.

Pročitajte i ovo

U GRADSKOJ KNJIŽNICI DO 21.8.

Izložen pobjednički rad za vojarnu Luščić: Nismo isključili mogućnost za vrtić i školu