Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac PITANJE DRUGO Podijeli

Badovinac: Nadzorni odbor Mladosti je pogriješio kad je prihvatio moju prijavu na natječaj

Nisam ni društvenog ni prirodnog smjera što je traženo natječajem već tehničkog kao i bivši direktor Polić. Kako je on mogao biti direktor, pita Badovinac

Djelomično zadovoljan odgovorom gradonačelnika oko zapošljavanja u tvrtki Mladost, Nikola Badovinac ponovo pita da mu se objasni dio kojim nije zadovoljan.

On,naime, i dalje tvrdi da bivši direktor Mladosti Tomislav Polić nije mogao biti direktor kao što ni nadzorni odbor tvrtke na novom natječaju nije njegovu (Badovinčevu) prijavu smio uzeti u obzir. Razlog je to što i on i Polić nisu prirodnoga ili društvenoga smjera, kako je traženo natječajem, već tehničkoga smjera.

Sporno je sljedeće; Prema kojem uvjetu je moguće da je bivši direktor tvrtke Mladost, gospodin Tomislav Polić, dipl. ing. stroj., izabran na funkciju direktora kada nije zadovoljavao uvjet o smjeru obrazovanja, a koji je prema Izjavi o osnivanju morao imati iste uvjete koji su bili i na zadnjem natječaju? Podsjećam da je tražen društveni ili prirodni smjer prema uvjetima natječaja propisanim temeljem Izjave o osnivanju, kaže Badovinac među ostalim.

Nadzorni odbor je pogriješio, natječaj treba biti poništen

Od Mandića je doznao da je on bio u užem krugu za odabir direktora. Na to jednostavno poručuje: Nadzorni odbor je pogriješio.

– Isto tako iz Vašeg odgovora sam saznao da je moja prijava za natječaj za direktora tvrtke Mladost d.o.o. razmatrana od strane Nadzornog odbora jer su je članovi smatrali važećom. Ovo je krivo! Nadzorni odbor je morao moju prijavu za natječaj klasificirati kao nevažeću jer sam ja tehničkom smjera te kao takav ne zadovoljavam uvjet natječaja. Prihvaćanjem moje prijave kao važeće je učinjena pogreška. Ne znam po kojem pravilniku i po kojoj logici je Nadzorni odbor radio, ali su na taj način diskvalificirali svakog potencijalnog kandidata tehničkog usmjerenja koji ionako nije smio biti kandidat jer natječaj to nije ni propisao. Zaključio bi da članovi Nadzornog odbora nisu educirani za ovaj zadatak te bi ih bilo potrebno ili educirati ili zamijeniti.

Tko će odgovarati?

Badovinac na kraju zaključuje da Tomislav Polić nije mogao biti direktor tvrtke Mladost d.o.o. jer nije bio društvenog ili prirodnog smjera već tehničkog. Zato pita: Tko će odgovarat zbog proceduralne pogreške? Šta planirate poduzeti?

Kaže i da je zbog proceduralne pogreške potrebno ponišititi i zadnji natječaj za izbor direktora tvrtke Mladost d.o.o. jer je Nadzorni odbor učinio pogrešku. Od gradonačelnika traži odgovor kako planira riješiti navedene probleme.

Pročitajte i ovo

ŽIDOVI U KARLOVCU

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta: Jedan je to od najvećih zločina u povijesti čovječanstva