Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Život NEODGOVORNOST NA NAJ Podijeli

Bager potrgao kablove za struju prema odašiljačima na Vinici. HEP: Izvođači nisu javili da danas ovdje rade, u protivnom bi dobili od nas mikrolokaciju

U HEP-u kažu da nisu dobili najavu radova na ovoj lokaciji za danas jer da jesu, izvođači bi znali gdje se nalazi kabel

Bager izvođača radova na aglomeraciji potrgao je danas podzemne kablove za struju kojima se električnom energijom opskrbljuje odašiljački stup na Vinici, a na kojem se nalazi i odašiljač Radio Mrežnice, ali i odašiljači drugih TV kuća te mobilnih operatera.

Točno u 12,24 sata bager je “zarovao” i prekinuo dovod struje na ovu lokaciju uzrokujući na taj način neemitiranje radijskog i tv programa za ovo područje.

U HEP-u su nam potvrdili da na tom području radove izvodi Georad, ali i da oni od izvođača radova nisu dobili najavu da će se danas ovdje raditi.

-Nismo dobili najavu današnjih radova, jer da jesmo, HEP u takvim slučajevima odradi “mikrolokaciju” i označimo kuda se može kopati, a kuda ne, kažu u HEP-u.

Za današnje radove najave nije bilo jer da jest, onda bi izvođači znali, kao u slučaju u Jelačićevoj, kuda mogu, kuda ne.

Napominju i da su na početku opsežnih radova navedeni uvjeti  da se za svako područje zahvata treba javiti mikrolokacija, upravo kako bi se izbjegle ovakve situacije u kojima potrošači satima ostaju bez energije.

U isto vrijeme, izvođač radova može se “vaditi” na detalj da kabel nije ucrtan, no u HEP-u odgovaraju da je u postupku snimanje niskog i srednjeg napona u sustav GIS-a i da ova trafo još time nije obuhvaćena. No, dodaju, da su se javili na vrijeme, sve bi se znalo i informacija bi postojala.

Klasična je ovo hrvatska priča “lako ćemo” ili “već će netko drugi”u kojoj se ne misli dalje od vlastitog dvorišta, sve dok se ne dogodi šteta koju izravno plaćaju oni koji ne bi trebali i koji nisu ništa krivi.

Pročitajte i ovo

TEMA NOGOSTUP

Karlovački SDP oštro po gradskom sustavu: Ekipa iz Grada ne zna raspolagati novcem, a stanovnike Hrnetića smatraju građanima drugog reda