Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac TUŽBA Podijeli

Bivša direktorica karlovačke Turističke Bakarić tuži jer joj nakon razrješenja nije ponuđeno drugo radno mjesto

Gradonačelnik Mandić: To njenim ugovorom nije bilo predviđeno

Smijenjena direktorica Turističke zajednice grada Karlovca Tihana Bakarić podigla je tužbu protiv ustanove kojoj je donedavno bila na čelu.

Doznaje Radio Mrežnica, a informaciju je potvrdio i v.d direktora Turističkog ureda, gradonačelnik Damir Mandić. Tužila je ne zbog razriješenja već zato što joj nije ponuđeno drugo radno mjesto. No, Mandić kaže da je zakon jasan.

– Njen ugovor, koji je imala u tom trenutku koji je razriješenjem s mjesta direktorice prestao važiti, nije predviđao i nije tražio da se njoj mora osigurati novo radno mjesto. Mi stvarno nismo u tom trenutku imali nikakve elemente njoj ponuditi zamjensko radno mjesto.

Vjerujem da će brzo pronaći posao

Iako mu je kaže bilo nezgodno takvu odluku provesti zbog svega što je Bakarić doprinijela u karlovačkom turizmu, kaže da nije imao izbora. Isto tako vjeruje da će Bakarić sa svojim kvalifikacijama brzo pronaći posao.

– U gradu Karlovcu, a ne mislim tu na gradsku upravu nego i na privatni sektor,  vjerujem da postoji prostor gdje  ona danas sutra sa svojim kvalifikacijama može pronaći radno mjesto.

Navodno bi, ako Bakarić dobije ovaj radni spor, svi troškovi išli na teret TZ-a, a ne gradskog proračuna.

Pročitajte i ovo

NISU VAŽNI GODINE I ISKUSTVO

Eksperimentiranje sa zvukom uz Hrvatski dom: Dođite večeras s intrumentima