Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Županija NOVI PROSTOR Podijeli

Bivša knjižara Naprijed u Radićevoj od sada dio karlovačke Trgovačko ugostiteljske škole

Prostor od 122 kvadrata se nalazi preko puta škole i u njemu će biti uređene dvije učionice i sanitarni čvor

Revitalizacija karlovačke Zvijezde, ali i korak ka nastavni u jednoj smjeni današnje je potpisivanje ugovora između Karlovačke županije i Trgovačko – ugostiteljske škole o korištenju prostora bivše knjižare Naprijed.

Radi se o 122 četvorna metra poslovnog prostora u prizemlju zgrade na uglu Radićeve i Tomislavove ulice koji je nedavno država darovala Karlovačkoj županiji. Trgovačko ugostiteljska škola nalazi se preko puta i u ovom prostoru planiraju urediti dvije učionice, zbornica i sanitarni čvor.

Time će, rekao je ravnatelj Damir Pleša, 316 učenika dobiti mogućnost pohađati nastavu za zanimanja komercijalist, prodavača, hotelijersko – turistički komercijalist, konobar, kuhar i slastičar, u jednoj smjeni.

– Uređenjem tog prostora, uz postojeći prostor u kojem se trenutno nalazimo i uz uređenje zgrade Oružane stvaraju se uvjeti za prelazak škole na rad u jednoj smjeni. Onda nam se otvaraju druge mogućnosti – od raznih obrazovanja u drugoj smjeni do naših izvanškolskih aktivnosti koje možemo provoditi, pojasnio je Pleša.

Novi prostor TUŠ-a prije 110 godina bio je kino Urania

Kao što je do 1998. prostor TUŠ-a bio vojarna, tako je danas dobiveni prostor do sad u povijesti bio i kino Urania, a onda i knjižara Naprijed. Vrijednost prostora je veća od 550 tisuća kuna, a povijesna i više od toga. Zato se ne zna kada će uređenje započeti, koliko će trajati i koštati.

– Sada će se ići na projektnu dokumentaciju u suradnji s Ministarstvom kulture koje će postaviti svoje uvjete i nadamo se da će to krenuti, rekla je zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

Podsjetila je da će Regionalni centar kompetencija u Oružani na Starom placu imati i prostor koji će osim Tehničke škole biti namijenjen upravo Trgovačko – ugostiteljskoj.

-U prizemlju te zgrade svi sadržaji koji će se tamo urediti neće biti zatvoreni ni otuđeni od građana. Uz školovanje će to biti i prostor za kulturno – društveni život grada Karlovca.

Pročitajte i ovo

UNAPRIJEĐENA MJERA

Županija vratila rodiljne naknade, ali nisu više novčane. Bebe dobivaju opremu vrijednu 1800 kuna