Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija SVEGA POMALO Podijeli

Baza interventne ima blagoslovljenu kapelicu, a imali su i pokaznu vježbu

Ove godine opremljeno i igralište s umjetnom travom, uređen prostor s pješadijskim preprekama, očekuje se izgradnja strelišta, a želja je da baza u M. Erjavcu postaje mini obučni centar intervente policije

Trudom i radom zaposlenih u bazi Interventne jedinice policije u Malom Erjavcu danas je svečano otvorena kapela Blaženog Alojzija Stepinca.

Blagoslovio ju je vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan, a načelnik PU karlovačke Darko Bratić pojasnio kako je izgradnja kapelice bila dugogodišnja želja. Realizirana je sada u vrijeme kad specijalna policija slavi 30. obljetnicu svoga osnivanja.

U sklopu današnjeg događaja održana je i pokazna vježba za sve goste

-To je većinom napravljeno radom ljudi koji su ovdje zaposleni. Osim toga, u ovoj bazi nije samo kapela ta koja je novonapravljena. Mi smo ove godine opremili igralište s umjetnom travom, uredili smo prostor sa tzv. pješadijskim preprekama koje služe za uvježbavanje policijskih službenika. Isto tako, pokrenuli smo inicijativu i očekujemo da će već ove godine započeti izgradnja strelišta u okruženju baze pa čak idemo i korak dalje razmišljajući kako ćemo bazu pretvoriti u mini obučni centar interventne policije, rekao je Bratić.

Planira se i gradnja bazena za obuku ronioca, a već sada karlovačka interventna sudjeluje u mentoriranju budućih kolega iz Sjeverne Makedonija koje provode hrvatska i njemačka interventna policija.

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Bruno Belčić državni prvak na 3000 metara sa zaprekama s rekordom prvenstava Hrvatske, Helena Valentić srebrna u istoj disciplini