Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija SVE CESTE VODE U... Podijeli

Boljar protestira: Ministar Butković sigurno zna gdje je Donje Mrzlo Polje pa nam je za Uskrs darovao neke ceste

Ceste koje su dosad bile u nadležnosti županijske uprave, potezom pera, kaže Boljar, date su Gradu na održavanje

Nemojte mi reći, ministar Oleg Butković sigurno zna gdje je Donje Mrzlo Polje pa je jedno jutro sad odlučio i cestu kroz taj dio za Uskrs darovao Dugoj Resi. U ovom blagdanskom tjednu dobili smo na “poklon” od Županijske uprave za ceste još nekoliko cesta o kojima bi sad Grad Duga Resa trebao brinuti. 

“Navalio” je tako danas dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar (HSS) na županijsku HDZ-ovu vlast u Karlovačkoj županiji te Županijsku upravu za ceste na sjednici dugoreškog vijeća. Cesta kroz Donje Mrzlo Polje nam je dodijeljena, na njoj je klizište, znaju da će ona sada do kraja biti uništena kad počne aglomeracija, pa su nam je “gurnuli”, grmio je danas Boljar.

– Nemojte mi reći, ministar Oleg Butković sigurno zna gdje je Donje Mrzlo Polje. Sigurno se ujutro digne i kaže, aaaa, dat ću danas ja tu cestu Dugoj Resi na upravljanje i održavanje, a na preporuku, ma molim vas! Netko iz županijskih cesta odlazi kod ministra, nizao je gradonačelnik. 

Uz cestu kroz DMP, Grad je dobio na održavanje i cestu u Lišnici gdje je također klizište, kaže Boljar, te onu u Boštu. -Najgore prometnice koje mogu biti na području Duge Rese u vlasništvu županije, dobili su sad građani Duge Rese.Platit ćete ih, e to je to. Bez našeg znanja!  Zašto nisu asfaltirali cestu, zašto nam gurate probleme, pitao je Boljar.

Zato je u rebalansu proračuna osigurano 430 tisuća kuna više za održavanje jer nikad ne znaš koja će ti cesta doći za poklon, dodao je. Nije ipak mogao izdržati pa je rekao da će o političkoj konotaciji ovog kad dođe vrijeme pa će reći i ispred čije je kuće u Mrzlom Polju klizište i zašto se nije godinama riješilo, nego to moraju plaćati građani Duge Rese. Ovaj mali proračun kojeg pune građani i kojeg imamo, sad će nam 2-3 milijuna kuna uzeti županijske ceste umjesto da nam to ide za pomoć mladima i gospodarstvu, poručio je.

 

 

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Karlovčanke novu sezonu Superlige otvaraju domaćim ogledom s Nebom, mlađe kolegice na startu sezone putuju u Petrinju