Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Život NJEGA KOŽE Podijeli

Briga o koži treba početi već u ranim dvadesetima

Kreme iz domaće radinosti su odlične za kožu

Za niske temperature nije dovoljno samo toplo se odjenuti. Od izuzetne je važnosti zaštititi lice jer je ono izloženo svim vrmeneskim nepogodama.

Kako kožu lica njegujemo u mladosti i kako se prema njoj odnosimo, vrlo brzo se odrazi na njezin izgled, a pogotovo iza četrdesete.

Važnije je kupiti skuplju kremu od skupih hlača

Vrsna karlovačka vizažistica Lidija Lepen Petojević iz Lune Blue zato savjetuje kako je važnije čuvati svoje lice i nagraditi ga kvalitetnim kremama i serumima nego davati puno novca za kapute i hlače jer ipak lice nosimo cijeli život.

Najgore je kada masna koža postane dehidrirana zbog lošeg tretiranja. Ona tada izgleda poput isušene kore agruma. Kada dođe u tu fazu, teško joj je vratiti stari sjaj.

Zimi je potrebno nahraniti kožu

Zimi je važno ne samo hidrirati kožu već je i dobro nahraniti. Tu su odlični bakini recepti za kućne maskice od meda s kapima limuna, ali svaka koža je specifična pa joj treba pristupiti individualno i pažljivo.

Genetika je jako bitna, no pravo vrijeme za ozbiljan pristup njezi kože već su rane dvadesete. U periodu kada prestaje sazrijevanje, oko 23. i 24. godine važno je prilagoditi hranjenje kože tipu koji imamo. Postoje sretnice koje i sa trideset izgledaju kao tinejdžerke i mnoge od njih kažu da nema bolje od plave Nivea kreme. To je dobar osjećaj jer je ta krema masna, ali na žalost ne prodire u kožu već ostaje na površini. Serumi prodiru dublje u kožu, a treba i posebno obratiti pažnju na osjetljivo područje oko očiju, poručuje Lidija.

Pročitajte i ovo

STVAR PSIHE

Sezona je godišnjih, no on uopće ne mora biti proveden na moru da biste se odmorili