Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Županija BRŽE SE ŠIRI Podijeli

Britanski soj potvrđen u Karlovačkoj županiji, danas 154 novozaražena

Umrla dva muškarca, ’31. i ’50. godište

I u Karlovačkoj županiji potvrđen je britanski soj koronavirusa. Županijski Zavod za javno zdravstvo nakon 15 dana čekanja dobio je rezultate sekvencioniranja 9 uzoraka koje su poslali na analizu.

U sedam uzoraka potvrđen je “britanac”.

Upravo je ovaj soj korone trenutno dominantan u Hrvatskoj. U odnosu na druge sojeve tj. “običnu” koronu britanski soj se razlikuje u tome što se simptomi brže razvijaju, oboljelima koji su morali biti hospitalizirani brže dolazi do pogoršanja stanja, a odgovoran je i za sve više mlađih pacijenata u bolnicama u odnosu na prvi val pandemije. Radi se o osobama od 50 i 60 godina starosti.

Najčešći simptomi britanskog soja su kašalj praćen grloboljom, bolovi u mišićima i umor.

Jučer hospitalizirano 19 ljudi

Od jučer je u Karlovačkoj županiji korona potvrđena kod još 154 građana. Dvojica COVID pozitivnih muškaraca, stari 90 i 71  godinu, preminuli su u karlovačkoj bolnici. Ukupno je hospitalizirano 86 COVID pacijenata, čak je 19 novih dok je s liječenja otpušteno tek šest osoba.

Danas je u samoizolaciji 706 osoba među kojima se jedan liječnik šest medicinskih sestara, dvoje ostalih zdravstvenih i pet nezdravstvenih djelatnika. Utvrđeno je jedno kršenje mjere samoizolacije.

Pročitajte i ovo

ZA ČIŠĆU PRIRODU

Na Orlovcu danas veliko čišćenje otpada na trasi dugoj 5 km